Vrouwen: Samenvatting Heerenveen - Feyenoord 0-2 (goals)

Feyenoord Vrouwen heeft tijdens de midweekse speelronde in de Azerion Vrouwen Eredivisie een belangrijke zege behaald. Op het terrein van sc Heerenveen won het team onder leiding van Jessica Torny met 0-2, dankzij treffers van Ella Van Kerkhoven en Esmee de Graaf.

De start van Feyenoord in het Abe Lenstra stadion was veelbelovend, want al binnen 2 minuten lag de bal in het net. Ella Van Kerkhoven, terugkomend van een schorsing, knikte een hoekschop binnen: 0-1.

Na deze vroege voorsprong golfde het spel op en neer, waarbij ook de thuisploeg kansen kreeg om te scoren. Maar vlak voor rust verdubbelde Esmee de Graaf de voorsprong voor Feyenoord. Ze wist een voorzet van Romée van de Lavoir met het hoofd te verzilveren: 0-2.

In de tweede helft waren er aan beide zijden mogelijkheden, maar het lukte geen van beide teams om het net te vinden. Esmee de Graaf kwam ongeveer een half uur voor het einde nog het dichtstbij, maar haar poging werd gestopt door de doelvrouw van Heerenveen.

In blessuretijd deed zich nog een mooi moment voor. Ricci Geenen kwam in het veld als vervanger van Jacintha Weimar, waarmee ze haar officiële debuut maakte voor Feyenoord. Eindstand: 0-2.

Wedstrijdverslag Heerenveen - Feyenoord 0-2 (0-2).

Scoreverloop
2' 0-1 Van Kerkhoven
44' 0-2 De Graaf

Opstelling Feyenoord
Weimar (90' Geenen), Pijnenburg (77' Van Bentem), Verspaget, Obispo, Brandau (62' Van der Sluijs); Koga, Folkertsma; Van de Lavoir, Koopman, De Graaf, Van de Lavoir (77' Lont), Van Kerkhoven (62' Van den Goorbergh)

Programma
Feyenoord speelt op zondag 11 mei de laatste wedstrijd van het competitieseizoen. In De Kuip is FC Utrecht de tegenstander (aftrap: 16:30 uur).

Tags: Eredivisie , Feyenoord , Heerenveen , Samenvattingen , Vrouwen , Vrouwenvoetbal