Samenvatting VVV-Venlo - Jong Ajax 2-0 (alle goals)

Jong Ajax heeft de laatste uitwedstrijd van het seizoen verloren tegen VVV-Venlo. Ondanks meerdere goede kansen na rust, waarbij Jong Ajax drie keer de paal of lat raakte, slaagden ze er niet in om te scoren. VVV-Venlo daarentegen had minder moeite en won met 2-0 in De Koel.

VVV theoretische kans op promotie

Voor VVV was deze wedstrijd een laatste theoretische kans op promotie, terwijl voor Jong Ajax er behalve de eer en een iets hogere eindklassering niets op het spel stond. Dit gebrek aan belang was merkbaar in de sfeer in het stadion, waar weinig enthousiasme te bespeuren viel.

Het tempo van de wedstrijd lag laag en er waren weinig dreigende momenten in de eerste helft. Pas na ruim twintig minuten kreeg Jong Ajax zijn eerste kans, maar een schot van Rida Chahid werd gestopt. Vervolgens was Jong Ajax dicht bij een doelpunt via Rico Speksnijder, maar zijn inzet raakte de onderkant van de lat.

In de tweede helft kwamen er meer kansen, maar beide teams slaagden er niet in om te scoren tot de 73e minuut, toen Pepijn Doesburg namens VVV de 1-0 maakte. Daarna volgde nog een doelpunt van Doesburg in de 81e minuut, waarmee hij de eindstand op 2-0 bepaalde.

Ondanks pogingen van Jong Ajax, waaronder een schot van Nassef Chourak op de lat, slaagden ze er niet in om terug te komen in de wedstrijd. Het verlies betekent dat Jong Ajax het seizoen afsluit met een nederlaag tegen VVV-Venlo.

Opstelling VVV-Venlo

VVV Venlo: Van Crooij; Rutten (Van Zutphen 53'), Ketting, R. Janssen, S. Janssen; Smans, Klaasen (Kluskens 68'); Odriss (Sedlacek 68'), Sierra, Verheijen (Doesburg 46'); Kosidis