Samenvatting Vrouwen: PSV - Heerenveen 5-0 (alle goals)

PSV walst moeiteloos over SC Heerenveen heen op zaterdag. Op eigen terrein waren de Eindhovenaren in de Eredivisie Vrouwen oppermachtig. Het eindsignaal luidde een 5-0 triomf voor hen.

PSV-Vrouwen spelen op De Herdgang

Al na drie minuten konden de PSV-fans op De Herdgang juichen. Joëlle Smits, de topscorer van de club, kon het net vinden na een slimme pass van Fleur Stoit. PSV creëerde daarna nog meer kansen, maar miste soms precisie. SC Heerenveen probeerde met lange ballen gevaar te stichten, maar hun pogingen werden telkens afgeslagen door de solide Eindhovense verdediging.

Na een kleine dertig minuten verdubbelde PSV de voorsprong tot 2-0. Fenna Meijer gaf de bal zomaar weg, waardoor Nina Nijstad kon profiteren. Hoewel PSV nog meer doelpunten had kunnen maken, bleef het scorebord stil. Het leek alsof PSV-coach Roeland ten Berge hier iets over te zeggen had tijdens de rust, want direct na de pauze volgden twee doelpunten. Slechts één minuut in de tweede helft zorgde Stoit voor de 3-0 voorsprong.

Indiah-Paige Riley voegde daar snel nog een doelpunt aan toe. Tien minuten voor het einde zette Melanie Bross de eindstand op 5-0.

Wedstrijdverslag PSV - Heerenveen 5-0

PSV 5-0 SC Heerenveen 5-0 (2-0). 3. Joëlle Smits 1-0. 26 Nina Nijstad 2-0, 46. Fleur Stoit 3-0, 53. Indiah-Paige Riley 4-0, 79. Melanie Bross 5-0.

Opstelling PSV

Opstelling PSV: Alkemade, Thrige (78’ Coolen), Hendriks, Buurman (69’ Koeleman), Bross, Strik, Ripa (78’ Giesen), Nijstad (69’ Thomas), Riley (78’ Hulswit), Smits, Stoit

Opstelling Heerenveen

Opstelling SC Heerenveen: Resink, Teijema (86’ Smit), Bormans, Meijer, Snippe (86’ Biegbudu), Van Vilsteren, Van Beijeren, Schouwstra, Nassette (63’ Van der Velde), Iedema (63’ Werther), Ennema

Tags: Goals , Heerenveen , PSV , Samenvattingen , Vrouwen , Vrouwenvoetbal