Samenvatting Vrouwen: Ajax - Fortuna 3-1 (Ajax pakt beker)

Ajax heeft op Tweede Pinksterdag de KNVB-beker gewonnen. In de finale was de ploeg van trainer Suzanne Bakker met 3-1 te sterk voor Fortuna Sittard. Voor Ajax is het de zesde keer dat ze de beker winnen. Met deze overwinning neemt coach Bakker afscheid met een hoofdprijs.

Ajax Vrouwen domineren vanaf het begin

De wedstrijd begon in het Koning Willem II-stadion met een aanvallend ingesteld Ajax dat al snel een overwicht kreeg. Tiny Hoekstra had in de beginfase de grootste kans, maar haar lob miste kracht. Kort daarna leek Hoekstra alsnog te scoren na een voorzet van Chasity Grant, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Onverzettelijk Ajax gaat rust in zonder goals

Ondanks het overwicht kon Ajax de vele kansen in de eerste helft niet verzilveren. Beide teams gingen met een 0-0 stand de rust in. Na de hervatting bleef Ajax druk uitoefenen. Ashleigh Weerden kreeg kort na de pauze twee grote kansen uit hoekschoppen, maar slaagde er niet in om te scoren.

Penalty opent de wedstrijd

De VAR speelde een cruciale rol door een handsbal van Fortuna-verdedigster Myrthe Moorrees te signaleren bij een corner. Nadine Noordam benutte de penalty, waardoor Ajax op 1-0 kwam. Vijf minuten later verdubbelde Rosa van Gool de voorsprong na goed voorbereidend werk van Lily Yohannes.

Fortuna Sittard vecht terug

Fortuna kwam terug in de wedstrijd met een schitterend afstandsschot van Féli Delacauw, waardoor het 2-1 werd. Ajax, dat meer dan een uur had gedomineerd, voelde de druk toenemen en moest overschakelen op lange ballen.

Beslissende treffer van Bente Jansen

De ingevallen Bente Jansen besliste de wedstrijd uiteindelijk met een fraaie actie en een doelpunt, waarmee ze de 3-1 eindstand op het bord zette. Dit betekende dat Ajax de beker mee naar huis mocht nemen en Suzanne Bakker afscheid nam met een hoofdprijs.

Wat betekent deze bekerwinst voor Ajax?

Deze bekerwinst is de zesde in de geschiedenis van Ajax Vrouwen en markeert een succesvol seizoen waarin ze ook de kwartfinales van de Champions League bereikten.

Wat zijn de volgende stappen voor de coach van Ajax?

Suzanne Bakker vertrekt na dit seizoen en wordt opgevolgd door Hesterine de Reus, een ervaren coach met een indrukwekkende staat van dienst.

Tags: Ajax , ESPN , Fortuna Sittard , KNVB beker , Vrouwen , Vrouwenvoetbal