Samenvatting Telstar - FC Emmen 2-3 (alle goals)

Wat een opwindende avond in Velsen-Zuid! Bij het kille Sportpark Schoonenberg leek FC Emmen halverwege het duel op weg naar een teleurstellend einde van het seizoen. Echter, in een adembenemende 22 minuten in de tweede helft, keerde de Drentse ploeg een 2-0 achterstand om in een 2-3 overwinning. Met bloed, zweet en tranen sleepte Emmen zich over de finishlijn, waardoor de droom van de play-offs nog in leven blijft.

Alfons Arts interim-trainer FC Emmen

Met Alfons Arts als interim-trainer voor het eerst aan de zijlijn, beleefde Emmen een moeilijke eerste helft, mede door de harde wind die Telstar in de rug had. Desondanks kreeg de thuisploeg, op een schot van Mohammed Tahiri na, niet veel kansen. Maar net toen Emmen meer controle kreeg en naar voren drong, ging het mis. Een knullig balverlies leidde tot de 1-0 voor Telstar, waarbij Tahiri profiteerde van te veel ruimte en doelman Eric Oelschlägel te laat reageerde. De klap werd nog harder toen amper vijf minuten later uit een hoekschop de 2-0 viel door Thomas Olde Kotte.

Vlak voor rust kreeg Emmen een sprankje hoop terug toen Vicente Besuijen werd neergehaald en Telstar-speler Jay Kruiver direct rood kreeg. Ondanks protesten bleef de rode kaart staan.

Blunder Ronald Koeman junior bij Telstar

Het spel kreeg een bizarre wending in de tweede helft. Emmen kwam fel uit de kleedkamer en scoorde binnen vier minuten twee keer. Besuijen bracht de stand naar 2-1, gevolgd door een blunder van Ronald Koeman junior, waardoor Ben Scholte de bal simpel in het lege doel kon schuiven voor de 2-2.

Het hoogtepunt kwam toen Maikel Kieftenbeld attent reageerde op een gestopte kopbal en met zijn hoofd de 2-3 binnenkopte. Ondanks kansen aan beide kanten en de numerieke minderheid van Telstar, bleef de beslissing uit. Emmen hield stand met kunst- en vliegwerk, waarna het feest losbarstte. De Drentse club leeft nog en hoopt nu op hulp van koploper Willem II.

Wedstrijdverslag Telstar - FC Emmen 2-3

Telstar – FC Emmen: 2-3
29. Mohammed Tahiri 1-0
34. Thomas Oude Kotte 2-0
52. Vicente Besuijen 2-1
56. Ben Scholte 2-2
66. Maikel Kieftenbeld 2-3

Rood: 40. Jay Kruiver