Samenvatting sc Heerenveen - Vitesse 1-3 (alle goals)

SC Heerenveen heeft in hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 1-3 verloren van degradant Vitesse in het Abe Lenstra Stadion.

Hoewel de Friezen vroeg op voorsprong kwamen dankzij een penalty van Anas Tahiri in de achtste minuut, bleek dat het enige doelpunt van SC Heerenveen te zijn. In de 23e minuut maakte Marco van Ginkel de gelijkmaker voor Vitesse, waardoor de stand 1-1 bleef tot de rust.

In de tweede helft wist Vitesse het initiatief over te nemen en kwam opnieuw op voorsprong toen Van Ginkel in de 56e minuut een strafschop benutte. In blessuretijd stelde Thomas Buitink de overwinning veilig door een pass van Mica Pinto in het doel te schieten en zo de eindstand op 1-3 te bepalen.

SC Heerenveen zal volgende week nog de tiende plek proberen te verdedigen wanneer de ploeg van Kees van Wonderen op bezoek gaat bij Sparta Rotterdam in de laatste wedstrijd van het seizoen.

Tags: Eredivisie , ESPN , Heerenveen , Samenvattingen , Vitesse