Samenvatting sc Heerenveen - PSV 0-8 (alle goals)

PSV heeft donderdagavond een ongekende overwinning behaald tegen Heerenveen. De landskampioen walste met maar liefst 0-8 (!) over de Friezen heen, wat de grootste uit overwinning ooit is in de geschiedenis van PSV.

Grootste uit-zege ooit PSV

De Eindhovenaren begonnen meteen sterk aan het uitduel in Friesland, met Guus Til die al na zeven minuten de score opende. Dit bleek slechts het begin van een ware doelpuntenregen. Binnen elf minuten had Malik Tillman al twee doelpunten op zijn naam staan, waardoor het 0-3 stond in het Abe Lenstra Stadion. Vlak voor rust voegde oud-Heerenveen-speler Joey Veerman nog een doelpunt toe, waardoor de ruststand een ongelofelijke 0-5 was.

In de tweede helft ging PSV onverminderd door. Johan Bakayoko voegde met een prachtige knal de zesde treffer toe, gevolgd door aanvoerder Luuk de Jong die het geklungel van de Friezen genadeloos afstrafte: 0-7. Het slotakkoord kwam van invaller Patrick van Aanholt, die tien minuten voor tijd de 0-8 binnenschoof.

Tags: Eredivisie , ESPN , Heerenveen , PSV , Samenvattingen