Samenvatting sc Heerenveen - FC Dordrecht 4-1 (oefenduel)

Robin van Persie was heel tevreden na de 4-1 overwinning van sc Heerenveen op FC Dordrecht. De oefenwedstrijd vond plaats op Sportpark Hege Simmerdyk in Joure. Simon Olsson, Oliver Braude en Daniel Karlsbakk scoorden voor rust, Dimitris Rallis maakte na de pauze het vierde doelpunt.

Van Persie benadrukte het belang van fans: "Zonder fans is voetbal maar saai." Hij was vooral blij met de vechtlust en inzet van zijn team. Jong talent kreeg ook kansen om zich te bewijzen.

Waarom is Van Persie zo tevreden?

Van Persie prees vooral de aanvallende en verdedigende kwaliteiten van zijn team. Olsson en Braude maakten beide prachtige afstandsschoten. "We hebben met lef gespeeld en weinig weggegeven," aldus Van Persie. Hij benadrukte dat de jonge spelers hun kans kregen en goed presteerden. De enige speler die de volledige wedstrijd speelde, was keeper Andries Noppert, die een stabiele indruk maakte.

Welke verbeterpunten ziet Van Persie nog?

Van Persie gaf aan dat er altijd ruimte is voor verbetering, vooral in de verdediging. "We leggen de focus op verdedigen en maken daarin al stappen, maar het kan altijd beter," zei hij. Hij wees erop dat het nog maar de tweede week van de voorbereiding is, wat aangeeft dat het team nog verder kan groeien.

Wat zijn de toekomstplannen voor sc Heerenveen?

Van Persie wil dat iedereen in het team perspectief heeft en blijft vechten voor zijn plek. De komende weken zullen bepalend zijn voor de definitieve opstelling. Hij hoopt verrast te worden door het talent dat nu al laat zien wat het in huis heeft.

Wat zijn de opstellingen van de wedstrijd?

• Eerste helft: Noppert; Braude, Kersten, Bochniewicz, Köhlert; Van Ee, Brouwers, Olsson; Nunnely, Karlsbakk, Sahraoui
  • Tweede helft: Noppert; Ali, Hall, Rovers, Mulder; Ahmed, Smans, Oostra; Rallis, Nicolaescu, Al-Saed

Hoe bereidt sc Heerenveen zich verder voor?

De komende weken blijven belangrijk voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Van Persie zal blijven focussen op zowel de aanval als de verdediging, en alle spelers krijgen de kans om zich te bewijzen.

Tags: FC Dordrecht , Heerenveen , Samenvattingen