Samenvatting Rijnsburgse Boys - ACV 1-1 (alle goals)

Na drie opeenvolgende thuisnederlagen slaagde Rijnsburgse Boys er eindelijk in om tegen ACV een beter resultaat te behalen. Een krachtige knal van Bram de Bruin, tien minuten na rust, zorgde ervoor dat de opgelopen achterstand uit de eerste helft werd rechtgetrokken: 1-1. Rijnsburgse Boys domineerde vervolgens het spel, maar slaagde er niet in om de overwinning binnen te halen. Toch was er achteraf een positieve noot te bespeuren, aangezien de negatieve spiraal van de afgelopen weken doorbroken leek te zijn. Rijnsburgse Boys leek weer wat meer leven in de brouwerij te hebben gebracht en kan met meer vertrouwen uitkijken naar de laatste reeks van vier wedstrijden in mei.

Wedstrijdverslag Rijnsburgse Boys - ACV 1-1

Het was een opmerkelijke wending van het lot: na altijd vanaf de aftrap te hebben gespeeld vorig seizoen en dit seizoen, was Furhgill Zeldenrust dit keer een aandachtige toeschouwer. De ongelukkige achillespeesblessure die hij opliep tegen Excelsior Maassluis betekende dat de topscorer van Rijnsburgse Boys het geelzwarte shirt niet meer zou dragen. Delano Asante nam zijn positie op de linkerflank over, terwijl Steff van Rooijen vanaf rechts voor gevaar moest zorgen. Jeroen Spruijt kreeg de kans om de vrijgekomen basisplaats in te vullen, na twee weken op de bank te hebben gezeten. Rijnsburgse Boys begon redelijk aan de wedstrijd. Binnen de eerste tien minuten hadden Dani van der Moot en Delano Asante zich al nadrukkelijk laten gelden in het strafschopgebied. Aan de andere kant van het veld liet ook Giovanni Zwikstra van ACV zich zien, maar zijn voorzet werd goed verdedigd door Daan Walraven. ACV kwam echter gevaarlijker uit de hoek met een vrije trap die door Justin Mulder tegen de paal werd geschoten.

Een opmerkelijk moment deed zich halverwege de eerste helft voor, toen Justin Mulder plotseling geblesseerd raakte na een sprint. Het werd al snel duidelijk dat hij het veld moest verlaten. Dit gebeurde in een fase waarin ACV steeds meer controle kreeg over de wedstrijd. Freddy Quispel en Pascal Huser waren dreigend, maar het was Giovanni Zwikstra die uiteindelijk de score opende. Na een slimme pass van hem schoot hij de bal langs Wesley Zonneveld: 0-1. Dit betekende de 50e tegentreffer van Rijnsburgse Boys dit seizoen. Aan de andere kant van het veld lukte het Rijnsburgse Boys niet om gevaarlijk te worden. Het spel oogde rommelig en slordig, met weinig kansen tot gevolg.

In de tweede helft kwam Rijnsburgse Boys echter sterk uit de startblokken. Terwijl de spelers al minuten op het veld stonden te wachten, bleef ACV opvallend lang in de kleedkamer. Rijnsburgse Boys leek vastberaden om niet hetzelfde lot te ondergaan als in de voorgaande drie thuiswedstrijden, waarin ze al snel na rust tegendoelpunten incasseerden. Dit keer was er echter geen sprake van zo'n vroege tegentreffer. Sterker nog, Rijnsburgse Boys begon aanvallend en werd binnen tien minuten beloond met de gelijkmaker. Na een mooie combinatie met Jeroen Spruijt, haalde Bram de Bruin verwoestend uit en scoorde: 1-1.

Zowel Rijnsburgse Boys als ACV kregen kansen in de rest van de wedstrijd, maar beide ploegen slaagden er niet in om het net nogmaals te laten bollen. Mitchi Huijsman leek kort na zijn invalbeurt zelfs de winnende treffer te scoren, maar zijn schot werd door de keeper tot corner verwerkt. De daaropvolgende corner leverde niets op en de wedstrijd eindigde uiteindelijk in een gelijkspel, waar beide ploegen genoegen mee moesten nemen.

Wedstrijdverslag Rijnsburgse Boys – ACV 1-1

Rijnsburgse Boys – ACV: 1-1 (0-1).  39: Giovanni Zwikstra: 0-1,  55: Bram de Bruin: 1-1.
Scheidsrechter: Sander de Brito Roque
Toeschouwers: 600

Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld, Sjors Kramer, Daan Walraven, Dennis van der Plas, Andre Morgan, Nino Klaver, Jeroen Spruijt (77: Lesley Bakker), Bram de Bruin, Steff van Rooijen (63: Ilias Kariouh), Dani van der Moot (77: Mitchi Huijsman) en Delano Asante (86: Anthony van Dongen)

Opstelling ACV: Ramon Nijland, Nande Wielink, Luka Priljic, Pascal Huser (57: Lars Dijk), Freddy Quispel, Justin Mulder (28: Arnoud Bentum), Giovanni Zwikstra, Tapmahoe Sopacua (73: Jaap van Dijken), Ibrahim Sillah, Boy Spijkerman (57: Niels Gevink) en Rick Boyer (73: Yanick Hettinga)

Tags: 2e Divisie , Goals , Rijnsburgse Boys , Samenvattingen