Samenvatting PSV - Vitesse 6-0 (alle goals)

Op zaterdag zette PSV opnieuw een grote stap naar het kampioenschap. In een zonovergoten Philips Stadion walste PSV met 6-0 over Vitesse heen. Luuk de Jong prikte twee doelpunten binnen, terwijl ook Malik Tillman, André Ramalho, Johan Bakayoko en Hirving Lozano het net wisten te vinden.

Philips Stadion

Het duel begon wat traag in het stralende Philips Stadion. Het kostte bijna een half uur voordat Peter Bosz' team de eerste grote kans creëerde, maar die was meteen raak. Luuk de Jong tikte eenvoudig binnen na een sublieme pass van Guus Til.

De doelpuntenregen begon daarna snel. Twee minuten later was het opnieuw bingo. Na een redding op een poging van De Jong schoot Til op de paal, waarna Malik Tillman de bal hard binnen knalde. Bij Vitesse begonnen de kopjes al te hangen en de beslissing viel snel toen André Ramalho vrij kon inkoppen na een hoekschop.

Luuk de Jong

Ook na de rust bleef PSV dominant en dat resulteerde in schitterende treffers. Johan Bakayoko scoorde vroeg in de tweede helft na een prachtige assist van De Jong. De aanvoerder van PSV zorgde zelf ook voor het vijfde doelpunt, na een slim genomen hoekschop en een krachtige kopbal uit een voorzet van Jordan Teze.

PSV bleef jagen op meer doelpunten. Een paar keer werd de lat geraakt, terwijl Room ook enkele reddingen verrichtte. Vooral invaller Hirving Lozano was op zoek naar een doelpunt en in blessuretijd werd hij beloond. Sergiño Dest zette de aanval op met een knappe actie en Tygo Land voorzag Lozano van een schitterende steekbal, die hij koelbloedig afrondde voor de 6-0.

Tags: Eredivisie , Goals , PSV , Samenvattingen , Vitesse