Samenvatting OHL - STVV 1-0

Het was een prachtige lentedag voor een van de kortste reizen van het seizoen voor STVV, op weg naar Leuven. STVV begon met twee nieuwe gezichten in vergelijking met het gelijkspel tegen Standard. Fatih Kaya stond in de spits en Olivier Dumont begon voor het eerst dit seizoen aan een competitiewedstrijd. Aloïs Diriken maakte ook zijn debuut in de selectie.

Opmerkelijk nieuws in de selectie van OHL: vanwege de afwezigheid van Pletinckx is Matte Smets de enige veldspeler in eerste klasse die alle speelminuten heeft voltooid.

In de beginfase zetten beide teams veel druk, wat leidde tot regelmatig balverlies aan beide kanten. Grote kansen waren echter schaars in het openingskwartier.

Totdat in de 16e minuut de alarmbellen plotseling massaal afgingen. Suzuki moest een geweldige dubbele redding verrichten om de Leuvenaars van een doelpunt te weerhouden. Deze waarschuwing leek STVV niet meteen wakker te schudden. Want in de 20e minuut dreigde OHL opnieuw. Brunes kwam goed op bij de eerste paal, maar Suzuki redde opnieuw. OHL zette de druk op.

Na deze spannende 5 minuten keerde de wedstrijd terug naar een status quo. Het spel werd meer in evenwicht, zij het met licht Leuvens overwicht. Hoewel er wat druppels vielen, waren er geen echte kansen.

Aan het einde van de eerste helft klaarde de hemel op. Terwijl de voorzichtige zonnestralen door het wolkendek braken, doorbrak OHL bijna de verdedigende linie van STVV. Maar de afronding ontbrak. We gingen de rust in met een 0-0 stand, waar vooral STVV gelukkig mee mocht zijn. Tijdens de rust werd besproken hoe we het tij konden keren.

Tweede helft

STVV kwam met frisse moed uit de kleedkamer. In de 60e minuut resulteerde dit in de eerste kans voor de geel-blauwen. Steuckers combineerde zich door het middenveld, en het schot van Koïta glipte bijna door de handen van Leysen.

OHL reageerde. Maertens probeerde het met een volley van afstand, maar Suzuki was vandaag een onneembare vesting. De Leuvenaars namen de controle weer over, maar kwamen niet verder dan enkele bescheiden pogingen.

In de 70e minuut bracht coach Fink vers bloed in de aanval. Fatih Kaya en Abou Koïta werden vervangen door Kahveh Zahiroleslam en Adriano Bertaccini. Vijf minuten later klopte OHL weer op de deur: Suzuki weerde een inzet van Thorsteinsson af.

Tijd voor een laatste wissel: Vanwesemael verving Ananou op rechts. STVV toonde wat meer drang naar voren. Maar balverlies van Dumont bleek fataal. Maziz aarzelde niet en scoorde de 1-0.

De Kanaries leden een verdiende nederlaag.

Tags: België , Samenvattingen