Samenvatting: NEC - PEC Zwolle 2-2 (alle goals)

NEC eindigde voor het eerst dit jaar een thuiswedstrijd zonder de volle drie punten te behalen. PEC Zwolle hield de Nijmegenaren in het Goffertstadion op een gelijkspel van 2-2. Koki Ogawa was de held van de avond met twee doelpunten in slechts vijf minuten.

Terugkeer Dirk Proper bij NEC

Trainer Rogier Meijer, die onlangs zijn contract bij NEC verlengde tot de zomer van 2025, had reden tot vreugde met de terugkeer van Dirk Proper. De 22-jarige middenvelder, die eind februari geblesseerd raakte, maakte zijn rentree in de basis tegen Zwolle. Na ruim een halfuur werd Proper vervangen door Rober Gonzaléz.

NEC kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand toen Thomas Lam van PEC Zwolle na tien minuten met een afstandsschot Jasper Cillessen verschalkte. Het duurde een tijdje voordat NEC gevaarlijk kon worden.

Jasper Cillessen

De Japanners in het team van Nijmegen waren het dichtst bij een goal voor rust. Kodai Sano zag zijn schot gestopt door PEC-doelman Jasper Schendelaar, en ook de kopbal van Ogawa uit de daaropvolgende corner werd gekeerd. Cillessen aan de andere kant voorkwam ook tweemaal een tegendoelpunt.

Na rust kwam NEC sterk uit de startblokken. Ogawa kopte een perfecte voorzet van González achter Schendelaar, waarmee hij een historisch moment voor de club creëerde: NEC scoorde nog nooit zoveel doelpunten in een Eredivisieseizoen. Vijf minuten later benutte Ogawa een strafschop en bracht daarmee zijn totaal op tien doelpunten voor het seizoen.

Ondanks het enthousiasme van de fans moest NEC alert blijven, aangezien PEC Zwolle gevaarlijk bleef. De gelijkmaker kwam in de 68e minuut toen Odysseus Velanas raak schoot na een vrije trap van Younes Namli.

NEC maakt zich op voor KNVB bekerfinale

Het gelijkspel tegen PEC Zwolle betekent dat NEC naar de zesde plaats op de ranglijst zakt, met één punt achterstand op Ajax. De focus van NEC ligt nu op de bekerfinale tegen Feyenoord aanstaande zondag. De club gaat proberen de eerste KNVB Beker in de geschiedenis binnen te halen.

Scoreverloop NEC PEC Zwolle

NEC-PEC Zwolle 2-2 (0-1). 10. Thomas Lam 0-1, 47 en 52 Koki Ogawa 1-1 en 2-1, 68. Odysseus Velanas 2-2.

Opstelling N.E.C. Nijmegen: Cillessen, Pereira, Sandler, Hoedemakers (81. Sow), Chery, Hansen (64. Baas), Nuytinck, Ogawa, Sano, Verdonk, Proper (32. González)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Van Polen, Kersten, Lam, Mac Nulty (87. Czyborra), El Azzouzi (86. Van der Haar), Krastev, Velanas, Namli (87. Fontana), Thy, Van der Water (77. Vellios)

Tags: Eredivisie , Goals , NEC , PEC Zwolle , Samenvattingen