Samenvatting NAC Breda - ADO Den Haag 2-2 (alle goals)

Na een hobbelige start, waarin ADO Den Haag tweemaal scoorde, vocht NAC voor elke centimeter op het veld. In de laatste momenten van het duel kreeg het team van Jean-Paul van Gastel uiteindelijk waar het voor streed. Met doelpunten van Omgba en invaller Haugen sleepte NAC toch nog een punt uit het vuur. Hiermee is deelname aan de Keuken Kampioen Play-Offs echter nog niet gegarandeerd. Die zekerheid moet volgende week komen tijdens het uitduel tegen TOP Oss.

Jean-Paul van Gastel trainer bij NAC

Trainer Jean-Paul van Gastel bracht twee wijzigingen aan in zijn basiself. Matthew Garbett en Aimé Omgba keerden terug in de basis, ten koste van Martin Koscelnik en Fredrik Oldrup Jensen, die op de bank plaatsnamen.

NAC kende een stroeve start. In de achtste minuut opende Sylvinho Esajas de score voor de bezoekers. Hij dook plotseling op voor Pepijn van de Merbel en benutte zijn kans feilloos: 0-1.

NAC zette meteen aan voor een snelle reactie, maar een fraaie tackle van oud-NAC speler Gylermo Siereveld voorkwam dat Tom Boere kon schieten.

Henk Veerman topscorer Keuken Kampioen Divisie

Na ruim een kwartier verdubbelde ADO Den Haag de voorsprong. Boyd Lucassen werd verrast door Joel Ideho en probeerde zich terug te knokken, maar de scheidsrechter wees naar de stip. Henk Veerman benutte de strafschop: 0-2.

Ondanks de vroege achterstand bleef NAC strijdlustig. Een schot van Garbett werd knap uit de kruising gepakt door doelman Nick Marsman, en even later kon Omgba de bal niet langs de keeper krijgen na een één-op-één situatie.

Ook in de tweede helft bleef NAC zoeken naar de aansluitingstreffer, maar het geluk ontbrak. Kansen van Omgba en invaller Koscelnik misten net het doel. In de 65e minuut kwam de verdiende beloning: Aimé Omgba werkte een goede voorzet van Roy Kuijpers achter de doelman: 1-2!

Doelpunt

NAC zette door en creëerde genoeg kansen. Uiteindelijk kreeg het team wat het verdiende. In de 90e minuut werd invaller Sigurd Haugen goed in stelling gebracht en hij aarzelde niet om de bal in het doel te werken: 2-2

NAC zocht nog naar meer, maar slaagde er niet in om te scoren. Volgende week moet NAC tijdens de laatste wedstrijd tegen TOP Oss deelname aan de Play-Offs veiligstellen.

Wedstrijdverslag NAC Breda - ADO Den Haag 2-2 (0-2)

Scoreverloop: 8. Esajas 0-1, 17. Veerman 0-2, 65. Omgba 1-2, 90. Haugen 2-2

Scheidsrechter: Van den Kerkhof

Opstelling NAC Breda

NAC Breda: Van de Merbel; Lucassen (46. Koscelink), Martina, Van den Bergh Kemper (90+2. Royo), Omgba, Staring, Janosek, Garbett (84. Van Schuppen), Mar Omarsson (63. Haugen), Boere (63. Kuijpers)

Opstelling ADO Den Haag

ADO Den Haag: Marsman (73. Coremans); Koudossou, Siereveld, Esajas (84. Sellouki), Absalem, Vlak, De Bruin (73. Klas), Schalk, Ideho (69. Van Hintum), Veerman ©, Van Mieghem (84. Van Wolfgang)

Tags: ADO DenHaag , Keuken Kampioen Divisie , NAC , Samenvattingen