Samenvatting MVV Maastricht - VVV-Venlo 2-0 (alle goals)

VVV-Venlo verloor vrijdagavond van MVV in Stadion De Geusselt. Ondanks hun inspanningen konden de mannen van trainer Rick Kruys niet scoren en leden ze een nederlaag in hun laatste wedstrijd van het seizoen met 2-0.

Kruys koos op het middenveld voor Richard Sedláček in plaats van Robert Klaasen, die vorige week nog in de basis stond. Diego van Zutphen begon als rechtsback, en verder kende de opstelling van VVV geen grote verrassingen. Na vijftien minuten kreeg VVV zijn eerste kans, toen Levi Smans een voorzet van Simon Janssen op doel kopte. Romain Matthys, de doelman van MVV, redde met een fraaie reflex en voorkwam zo een Venloos doelpunt. Twee minuten later sloeg MVV toe toen Dailon Livramento oog in oog stond met Delano van Crooij en de doelman passeerde met een slimme lob.

Keuken Kampioen Divisie

Enkele minuten later maakte Bryan Smeets de tweede voor MVV. Hij kon vrij door de verdediging van VVV dribbelen en schoot vanuit de linkerkant van het strafschopgebied. Rick Ketting veranderde de baan van het schot met een sliding, waardoor de bal ongelukkig in het doel belandde. Vlak voor rust kreeg VVV de kans om terug te komen in de wedstrijd, toen Michalis Kosidis een strafschop verdiende met een goede actie. Hij miste echter zelf de penalty met een panenka die Matthys eenvoudig kon vangen, zelfs nadat hij al een hoek had gekozen.

In de tweede helft zette VVV met dezelfde elf spelers de jacht op een comeback voort. Ondanks een schietkans voor Thijme Verheijen en een voorzet van Elias Sierra, die door Matthys werd onderschept voordat Kosidis kon inschieten, wisten ze niet te scoren. MVV leek een derde keer te scoren, maar dat doelpunt werd afgekeurd vanwege hands.

Met nog 25 minuten op de klok bracht Kruys Pepijn Doesburg als vervanger van Sedláček in het veld. Delano van Crooij voorkwam met een reflex een derde goal van MVV. Later kwamen ook Joep Kluskens en Robert Klaasen in de ploeg als vervangers van Mohammed Odriss en Verheijen. Moreno Rutten en Magnus Kaastrup vervingen Diego van Zutphen en Sierra. Ondanks deze wissels kon VVV de score niet meer beïnvloeden en eindigde het seizoen met een nederlaag.

Beelden MVV – VVV-Venlo: 2-0 (2-0)

17. Dailon Livramento, 1-0.
29. Bryan Smeets, 2-0.

Opstelling VVV-Venlo: Delano van Crooij; Diego van Zutphen (78. Moreno Rutten), Rick Ketting, Stan Henderikx, Simon Janssen; Richard Sedláček (64. Pepijn Doesburg), Mohammed Odriss (70. Robert Klaasen), Levi Smans; Elias Sierra (78. Magnus Kaastrup), Michalis Kosidis, Thijme Verheijen (70. Joep Kluskens).

Tags: Keuken Kampioen Divisie , MVV , Samenvattingen , VVV-Venlo