Samenvatting kampioenswedstrijd PSV - Sparta 4-2

PSV heeft zijn 25e landstitel veiliggesteld na een enerverende wedstrijd tegen Sparta. De Eindhovenaren hadden slechts een punt nodig in de thuiswedstrijd tegen Sparta, maar het duurde even voordat ze de zenuwen onder controle hadden. Uiteindelijk won PSV met 4-2.

Kampioenswedstrijd PSV

In het begin leek PSV te vergeten dat de spanning al uit de titelstrijd was verdwenen. Onder leiding van trainer Peter Bosz begon de ploeg erg moeizaam aan de wedstrijd, die eigenlijk één groot feest moest worden.

In de eerste helft was PSV niet te herkennen als de dominante ploeg die dit seizoen heerste in de Eredivisie. Sparta kwam zelfs op voorsprong na een doelpunt van Metinho in de achtste minuut. Maar PSV herpakte zich snel, en Jerdy Schouten werkte de bal in eigen doel na een hoekschop, waardoor PSV op gelijke hoogte kwam.

Beelden PSV - Sparta

Het Philips Stadion barstte uit zijn voegen van opluchting toen Johan Bakayoko de 2-1 maakte, maar Sparta kwam opnieuw langszij door een eigen doelpunt van Boscagli. Kansen voor PSV om op voorsprong te komen voor rust werden niet benut.

Goals PSV tegen Sparta

In de tweede helft brachten wissels nieuwe energie in het PSV-team. Een doelpunt van Boscagli en Teze zorgden uiteindelijk voor de verlossing en de ultieme bekroning van het seizoen. De tribunes werden overspoeld met kartonnen kampioensschalen en op de bank feliciteerden PSV'ers elkaar met de titel.

Hans Breukelen reikt kampioensschaal uit aan PSV

“Ik vind het een grote eer dat ik de schaal mocht uitreiken”, vertelde Hans van Breukelen nadat hij de kampioensschaal aan PSV'er Luuk de Jong had gegeven. “Ik heb dit seizoen ontzettend genoten van het goede voetbal dat het team van Peter Bosz heeft laten zien. Dat maakt het extra speciaal dat ik de trofee mocht overhandigen", aldus de oud-doelman van PSV en het Nederlands Elftal die in 1988 met PSV de Europa Cup I veroverde en met Oranje het Europees kampioenschap voetbal won.

Tags: Eredivisie , ESPN , PSV , Samenvattingen , Sparta