Samenvatting Jong Sparta - Spakenburg 1-2 (alle goals)

In een enerverende wedstrijd tegen SV Spakenburg heeft Jong Sparta Rotterdam in de tweede divisie zaterdag het onderspit moeten delven. De Kasteelheren verloren nipt met 1-2, mede door een rode kaart voor Delano Vianello. De winnende treffer viel pas diep in blessuretijd.

Jeff Stans trainer Jong Sparta

Met nog vijf wedstrijden te gaan heeft Jong Sparta alles in eigen hand om minstens een plek bij de top-9 te veroveren en daarmee zichzelf te verzekeren van behoud in de Betnation Divisie. Het schema richting het einde van het seizoen is echter uitdagend, met onder andere wedstrijden tegen Quick Boys, Katwijk en Spakenburg, de laatste tevens koploper. Trainer Jeff Stans wist vooraf al dat hij zijn team moest aanpassen, aangezien Dean Zandbergen geschorst was. Dano Lourens verving hem op een logische wijze. Ook Jay den Haan, Kjeld van den Hoek en Ayoni Santos kregen speeltijd, ten koste van Marvin Young, Giannino Vianello en Jorn Triep. Laatstgenoemde tekende weliswaar gisteren zijn eerste profcontract, maar kampte al de hele week met lichte klachten.

In een levendige startfase kregen zowel Spakenburg als Jong Sparta meteen grote kansen. De eerste kans was voor de bezoekers, waar Mukhtar Suleiman vanaf de linkerflank naar binnen sneed maar net over schoot. Een minuut later bediende Aymane Bais Ayoni Santos, maar de jonge middenvelder slaagde er niet in genoeg kracht achter zijn schot te zetten om doelman Alessandro Damen te passeren. Mehmet Yüksel slaagde er na vijf minuten wel bijna in, maar zijn schot miste net het doel, waardoor de 1-0 uitbleef. Het openingsdoelpunt viel echter aan de andere kant; na een mooie aanval van Spakenburg schoot Koen Wesdorp net buiten het strafschopgebied op doel. Zijn inzet belandde op de paal, maar rolde ongelukkig via de rug van doelman Dylan Tevreden toch over de doellijn. Jong Sparta antwoordde echter snel, want tien minuten later stond het alweer gelijk. Ook hierbij was Damen ongelukkig; hij kon een schot van Max de Ligt niet goed verwerken, waardoor Bais vanuit de rebound de stand gelijk trok.

Na een moeizame openingsfase werd het wat rustiger voor beide doelen. Toch waren er nog kansen, zoals voor Santos, die na goed werk van Dylan van Wageningen vanaf ruim twintig meter op doel schoot en Damen moeite bezorgde. Een klein kwartier later had Damen opnieuw moeite met een schot van Yüksel, maar hij wist beide keren de 2-1 te voorkomen. Een halve minuut later leek Yüksel alsnog te scoren, maar zijn schot was net te laat, waardoor Jong Sparta niet op voorsprong kwam. Spakenburg kwam na 35 minuten nog bijna op voorsprong via Nick Verhagen, die Wimilio Vink bediende, maar zijn schot ging over het doel van Tevreden. Voorafgaand aan deze kans ontsnapte Spakenburg al aan een achterstand toen Floris van der Linden de bal aan Bais schonk. De aanvaller stuitte echter op Damen, die vlak voor rust nog een fraaie redding had op een schot van Yüksel.

Hierdoor bleef het bij 1-1 na een boeiende eerste helft, waarin Jong Sparta mogelijk meer had kunnen halen. Na rust kreeg Spakenburg al snel een nieuwe kans. Deze keer was het Verhagen die op doel schoot, maar naast mikte. Vervolgens wachtte Jong Sparta een zware tweede helft, want na iets meer dan vijftig minuten kreeg Delano Vianello zijn tweede gele kaart. Met een man minder drong Spakenburg Jong Sparta verder naar achteren en kreeg het al snel een grote kans. Wesdorp schoot bijna opnieuw van buiten het strafschopgebied en raakte opnieuw het aluminium. Deze keer was het de lat die Jong Sparta redde, waarna de bal via Tevreden tegen de rug van de doelman ketste. Opmerkelijk genoeg liep dit goed af voor Jong Sparta. De druk van Spakenburg hield echter aan, wat resulteerde in een grote kans voor Sam van Huffel op de 1-2. Tevreden stond echter zijn mannetje en tikte de bal uit de hoek.

Spakenburg beslist wedstrijd in extra tijd

Jong Sparta kwam maar sporadisch over de middenlijn, maar leek een kwartier voor tijd plotseling op weg naar de 2-1. Dano Lourens brak door en schoot, maar Damen stopte zijn inzet. Het was een van de weinige kansen in de tweede helft voor Jong Sparta, dat na de rode kaart vooral verdedigend moest spelen. Ahmed el Azzouti had vijf minuten voor tijd de kans op de 1-2, maar schoot naast. In de blessuretijd leek El Azzouti te scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In dezelfde minuut kreeg Yüksel aan de andere kant nog een kans op de 1-2, maar Damen stopte zijn schot. De 1-2, die al de hele tweede helft in de lucht hing, viel uiteindelijk na 94 minuten. Invaller Tobias Kleijweg kopte op doel, waarna El Azzouti van dichtbij binnen tikte: 2-1. Trainer Jeff Stans was echter overtuigd van buitenspel en kreeg binnen korte tijd twee gele kaarten en moest het veld verlaten. Zonder Stans op de bank bleef een echte kans op de 2-2 uit in de slotfase. El Azzouti miste zelfs de kans om de wedstrijd voortijdig te beslissen.

Voor het resultaat maakte dat echter geen verschil, want Jong Sparta verloor nipt met 1-2 door een late goal van Spakenburg. Nadat de rood-witten

Opstelling Jong Sparta Rotterdam

Opstelling Jong Sparta Rotterdam: Dylan Tevreden, Jay den Haan, Max de Ligt, Jaïr Haakmat (72. Marvin Young), Kjeld van den Hoek (79. Jesse Bal), Delano Vianello, Mehmet Yüksel, Dylan van Wageningen (46. Jorn Triep), Dano Lourens, Ayoni Santos, Aymane Bais (72. Giannino Vianello)

Tags: 2e Divisie , Goals , Jong Sparta , Samenvattingen , Spakenburg