Samenvatting Jong AZ - MVV 2-3 (alle goals)

MVV behaalde een belangrijke overwinning van 3-2 tijdens hun bezoek aan Jong AZ. Hoewel de Maastrichtse ploeg in het begin op achterstand kwam, wisten ze dit nog voor rust om te draaien. In de tweede helft moest MVV echter verder met tien man, maar slaagden ze er toch in om de winnende treffer te scoren dankzij Bryan Smeets.

MVV nog niet zeker van nacompetitie

Door dit ene punt en de winst van hun voornaamste concurrent voor het laatste playoff-ticket, FC Emmen, is deelname aan de nacompetitie voor MVV nog niet gegarandeerd. Als Emmen in de laatste speelronde verliest of gelijkspel speelt, of als NAC verliest, dan volstaat een overwinning voor MVV tegen VVV-Venlo.

Met routinier Bryan Smeets terug in de basis, als vervanger van de niet-fitte Marko Kleinen, begon MVV niet sterk aan de wedstrijd in Wijdewormer. Jong AZ nam al in de achtste minuut de leiding, maar MVV wist zich terug te vechten.

In de 35e minuut zorgde een voorzet van Andréa Librici voor chaos in de Alkmaarse verdediging, wat resulteerde in de gelijkmaker door Nabil El Basri. Even later wist MVV op voorsprong te komen vanaf de strafschopstip, nadat doelman Westerveld Livramento neerhaalde.

In de tweede helft begon MVV met tien man nadat Buifrahi een tweede gele kaart kreeg. Dit leidde al snel tot de gelijkmaker voor Jong AZ. Ondanks de moeilijke situatie wist MVV via een counter de winnende treffer te scoren via Bryan Smeets.

Volgende week is duidelijk of MVV play-offs speelt

Volgende vrijdag zal de beslissing vallen of MVV al dan niet de play-offs zal spelen. Dan staat de wedstrijd tussen Noord- en Zuid-Limburg gepland in De Geusselt. Als MVV wint en FC Emmen (thuis tegen De Graafschap) of NAC (uit bij TOP Oss) punten laat liggen, is hun plaats in de play-offs verzekerd.

Tags: AZ , ESPN , Keuken Kampioen Divisie , MVV , Samenvattingen