Samenvatting Jong Ajax - Jong AZ 1-4 (alle goals)

In de laatste wedstrijd van het seizoen verzekerde Jong AZ zich van een overtuigende 1-4 overwinning tegen Jong Ajax in Amsterdam. Hiermee zette de Alkmaarse ploeg een puntenrecord van 56 neer in de Keuken Kampioen Divisie, waarmee het hun eerdere record van 51 punten uit het seizoen 2022-2023 overtrof.

Net als het vorige seizoen ontmoetten de Alkmaarders Jong Ajax op Sportpark De Toekomst voor hun laatste uitwedstrijd. Destijds leidde deze confrontatie tot een 1-2 overwinning voor Jong AZ, dankzij doelpunten van Zico Buurmeester en Iman Griffith.

De Alkmaarders startten sterk en creëerden al na twee minuten een grote kans. Dave Kwakman vond Ro-Zangelo Daal, die zijn tegenstander en Ajax-keeper Sten Kremers omzeilde, maar helaas net naast schoot.

Aan de andere kant was AZ-keeper Hobie Verhulst cruciaal met enkele knappe reddingen. Eerst pareerde hij een schot van Julian Rijkhoff na een pass van Kian Fitz-Jim, en even later redde hij opnieuw tegen dezelfde Ajax-spits.

Ondanks kansen voor Ajax, domineerde Jong AZ het spel. Na 33 minuten kopte Finn Stam een voorzet van Kwakman knap binnen voor de 0-1. Kort voor rust verdubbelde Ricuenio Kewal de voorsprong met een geplaatste treffer na een lage voorzet van Jurre van Aken: 0-2.

In de tweede helft zette Van Aken het Alkmaarse feestje voort. De vleugelverdediger ramde een harde knal in de bovenhoek voor de 0-3.

Ajax probeerde nog terug te komen in de wedstrijd, wat resulteerde in een doelpunt van Jaydon Banel. Hij kapte naar binnen en schoot in de korte hoek: 1-3. Kort daarna miste Kewal net het doel met een kans voor AZ.

In de slotfase maakte Damienus Reverson het af met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied: 1-4. Trainer Leeroy Echteld bracht doelman Verhulst vervolgens naar de kant, zodat Arouna Kabba zijn debuut kon maken in de Keuken Kampioen Divisie.

Met een historische overwinning op Jong Ajax sloot Jong AZ het seizoen in stijl af.

Jong Ajax - Jong AZ 1-4 (0-2)

Opstelling Jong Ajax: Sten Kremars; Henry Alvaro, Nick Verschuren, Oualid Agougil, Rida Chahid (68. Sean Steur); Silvano Vos, Rico Speksnijder (82. Don O'Niel), Kian Fitz-Jim; Yoram Boerhout (61. Luca Messori, Julian Rijkhoff (61. Emre Ünuvar), Jaydon Banel.

Opstelling Jong AZ: Hobie Verhulst (90. Arouna Kabba); Jurre van Aken, Finn Stam, Jorn Berkhout, Sem Dekkers (71. Misha Engel); Dave Kwakman (46. Tom Kerssens), Job Kalisvaart (71. Nick Koster), Loek Postma; Ricuenio Kewal, Damienus Reverson, Ro-Zangelo Daal (76. Ilias Splinter).

Scoreverloop: 33. Stam 0-1, 43. Kewal 0-2, 51. Van Aken 0-3, 70. Banel 1-3, 83. Reverson 1-4.
Gele kaarten: Van Aken (AZ).