Samenvatting HHC Hardenberg - Rijnsburgse Boys 3-3 (alle goals)

Supporters van Rijnsburgse Boys werden op een uitstekende wedstrijd getrakteerd toen ze naar Hardenberg reisden. Rijnsburgse Boys toonde zoals altijd 90 minuten lang passie en strijd. Voor het eerst in lange tijd kwamen ze op voorsprong, en hoewel Hardenberg die voorsprong weer gelijk trok, gaven de Boys nooit op. Maar toen de 2-3 voorsprong na 85 minuten veranderde in een 3-3 gelijkspel, was de teleurstelling groot bij elke meegereisde supporter.

Er was slechts één wijziging bij Rijnsburg in de basisopstelling ten opzichte van de vorige wedstrijd. Vanwege een blessure kon Wesley Zonneveld niet onder de lat beginnen, dus nam Guus Zuidema zijn plaats in. Een opvallende naam op het wedstrijdformulier was die van (oud)-keeper Tim Orlowski, die na 12 jaar weer opdook voor de geel-zwarten, zij het als reservekeeper.

Vlijmscherp begin Rijnsburgse Boys begon de wedstrijd zeer scherp, vastbesloten om punten te pakken. Al in de eerste minuut kreeg het team een kans, maar helaas ging de bal van Bram de Bruin over het doel. Binnen 20 minuten kregen zowel Dani van der Moot als Jeroen Spruijt grote kansen. In de 23e minuut resulteerde dit harde werk in een doelpunt. Na een prachtige aanval bracht Jeroen Spruijt de bal perfect bij Bram de Bruin, die scoorde: 0-1!

Helaas voor Rijnsburg duurde de voorsprong niet lang, want na een half uur kwam HHC met een gelijkmaker. Serginho Fatima kopte raak uit een corner, nadat hij vrij was gelaten door de verdediging van Rijnsburgse Boys: 1-1. Een paar minuten later kreeg Rijnsburg nog een tegenslag te verwerken. Een aanval van HHC, waarbij een overtreding werd gemaakt op Jeroen Spruijt, werd door scheidsrechter Shona Shukrula niet gefloten. Daarna scoorde Van der Leij en kwam HHC op voorsprong: 2-1. Een teleurstelling, want Rijnsburgse Boys was goed bezig en HHC had nauwelijks gevaarlijke kansen gecreëerd.

Maar Rijnsburgse Boys gaf niet op en zocht naar de gelijkmaker. In de 40e minuut bracht Jeroen Spruijt de stand weer gelijk. Na een dieptepass van doelman Guus Zuidema rondde hij koelbloedig af: 2-2. Dit was ook de ruststand, en de tweede helft zou moeten bepalen wie er als winnaar uit de bus zou komen.

In de regen begonnen HHC en RBB aan de tweede helft. Rijnsburgse Boys begon echter zwak en kreeg meteen twee grote kansen tegen. Gelukkig kwam Rijnsburg twee keer goed weg, met een schot net naast en een schot op de paal. Na die kansen gebeurde er niet veel. In de 66e minuut scoorde Dani van der Moot uit een voorzet van Delano de 2-3 na eerst op de paal te hebben gekopt.

De wedstrijd barstte los, met beide teams op zoek naar de winst. Rijnsburgse Boys zette druk en HHC bleef gevaarlijk. In de 80e minuut kreeg Rijnsburg een strafschop, maar Dani van der Moot miste. Vijf minuten later maakte HHC de gelijkmaker: 3-3. Daarna kregen beide teams nog kansen, maar uitstekend verdedigend werk voorkwam verdere doelpunten.

Wedstrijdverslag HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys: 3-3 (2-2)

Scheidsrechter: Shona Shukrula