Samenvatting Heracles - RKC 0-5 (alle goals)

RKC pakte zondagmiddag drie cruciale punten tegen Heracles Almelo en hoe. De Waalwijkers hielden eindelijk een voorsprong vast en lieten de doelpuntenmachine op volle toeren draaien: 0-5. Het was de eerste keer dat RKC zoveel doelpunten maakte in een uitduel.

David Min, de man in vorm bij RKC, opende al na zeven minuten de score. Hij werd perfect bediend door Chris Lokesa en rondde beheerst af: 0-1.

Doelpunten

In de eerste helft had RKC weinig moeite met het zwakke Heracles, al kreeg de thuisploeg halverwege de eerste helft wat meer kansen. Juriën Gaari vergrootte echter de voorsprong vlak voor rust door snoeihard raak te koppen uit een corner van Aaron Meijers: 0-2.

De vraag was vooral of RKC deze voorsprong kon vasthouden, gezien de moeite van de laatste wedstrijden. Heracles probeerde kort na rust de aansluitingstreffer te vinden, maar na een kwartier had RKC de controle weer volledig in handen.

David Min besliste het duel ruim twintig minuten voor tijd met zijn tweede doelpunt van de middag, waarmee hij zijn totaal dit seizoen op negen bracht, tot clubtopscorer. Hij zou echter nog zijn tiende maken, waarna Shawn Adewoye en opnieuw Min zelf de score uitbouwden naar 0-5. Een ongelofelijke uitslag, maar het staat er echt.

RKC nummer 15

Het meegereisde uitpubliek was in extase, wetende dat deze drie punten van onschatbare waarde zijn in de strijd tegen degradatie. Als Excelsior maandagavond niet van NEC wint, gaat RKC als nummer 15 de voorlaatste speelronde in.

Wedstrijdverslag Heracles Almelo – RKC Waalwijk: 0-5 (0-2).

Heracles Almelo – RKC Waalwijk: 0-5 (0-2)
8. David Min 0-1, 45+1 Juriën Gaari 0-2, 67. David Min 0-3, 80. Shawn Adewoye 0-4, 82. David Min 0-5.

Gele kaarten: Justin Hoogma, Juriën Gaari

Opstelling Heracles Almelo: Michael Brouwer, Navajo Bakboord, Kelvin Leerdam (67. Mohamed Sankoh), Justin Hoogma (46. Jetro Willems), Fredrik Oppegård, Marko Vejinovic (46. Mario Engels), Brian de Keersmaecker, Sem Scheperman (46. Jordy Bruijn), Ajdin Hrustic, Jizz Hornkamp, Bryan Limbombe

Opstelling RKC Waalwijk: Etienne Vaessen, Juriën Gaari, Shawn Adewoye (83. Julian Lelieveld), Dario van den Buijs, Aaron Meijers (79. Thierry Lutonda), Yassin Oukili, Godfried Roemeratoe, Reuven Niemeijer (70. Richonell Margaret), Chris Lokesa (79. Kevin Felida), David Min, Mats Seuntjens (79. Denilho Cleonise)

Tags: Eredivisie , ESPN , Heracles Almelo , RKC Waalwijk , Samenvattingen