Samenvatting Heracles - Ajax 3-4 (alle goals)

Ajax heeft in Almelo met de nodige moeite een 3-4 overwinning geboekt op Heracles Almelo. Het elftal van Francesco Farioli maakte het zichzelf onnodig lastig, maar dankzij een sterke invalbeurt van Wout Weghorst, die twee keer scoorde, nemen de Amsterdammers toch de drie punten mee naar huis. Weghorst verving de gefrustreerde Brian Brobbey en groeide uit tot matchwinner.

Spektakel in de eerste helft

De eerste helft bood veel spektakel, waarbij Heracles via Luka Kulenovic al vroeg op voorsprong kwam (1-0). Davy Klaassen zorgde snel voor de gelijkmaker, maar Heracles bleef gevaarlijk. Mario Engels maakte vervolgens een wereldgoal door vanaf eigen helft Ajax-keeper Remko Pasveer te verschalken en zette Heracles opnieuw op voorsprong (2-1). Via Bertrand Traoré maakte Ajax nog voor rust gelijk (2-2).

Wout Weghorst de grote man

In de tweede helft maakte Ajax veel ruimte voor zichzelf, maar verzuimde lange tijd te scoren. Brian Brobbey kreeg grote kansen, maar slaagde er niet in de bal binnen te werken. Wout Weghorst verving hem en had slechts vier minuten nodig om zijn stempel te drukken. Hij zette Ajax op een 2-3 voorsprong na een pass van Jorrel Hato.

Heracles kwam echter opnieuw terug door een tweede treffer van Kulenovic (3-3), maar een overtreding op Youri Baas leverde Ajax een strafschop op. Weghorst bleef koel en scoorde de winnende 3-4 vanaf de stip.

Ajax worstelt, maar wint

Ondanks de drie punten maakte Ajax opnieuw een moeizame indruk. De overwinning werd uiteindelijk veiliggesteld, maar vooral in uitwedstrijden blijft de ploeg van Farioli met moeite punten pakken. Met deze overwinning stijgt Ajax naar de derde plek in de Eredivisie, maar er zal meer nodig zijn om mee te blijven doen aan de top van de competitie.

Tags: Ajax , Eredivisie , Heracles Almelo , Samenvattingen