Samenvatting Helmond Sport - Jong Ajax 3-1 (alle goals)

Jong Ajax slaagde er niet in om de overwinning van maandag op SC Cambuur vrijdagavond in Brabant te herhalen. De Amsterdammers leden een 3-1 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport, waarbij ze halverwege al met 2-0 achterstonden.

Wedstrijdverloop Helmond Sport - Jong Ajax

In de eerste helft gebeurde er aanvankelijk niet veel op het Brabantse terrein. Ajax kreeg een kans na een corner, maar Julian Rijkhoff zag zijn schot bij de tweede paal geblokkeerd worden. Even later was Helmond Sport gevaarlijk uit een hoekschop, maar Jong Ajax wist redding te brengen op de doellijn.

Toch was het uitstel van executie voor de bezoekers, want even later opende Helmond Sport de score. In de 33e minuut leed Jong Ajax balverlies, waarna Helmond Sport counterde. Hoewel goalie Tom de Graaff aanvankelijk redding bracht, was hij kansloos op de rebound van Anthony van der Hurk: 1-0.

Kort voor rust verdubbelde Van der Hurk de voorsprong met opnieuw een doelpunt na een aanval over de linkerkant: 2-0.

Dave Vos coach van Jong Ajax

Na de rust voerde coach Dave Vos direct een driedubbele wissel door, met de introductie van Alvaro Henry, Kayden Wolff en Rico Speksnijder.

Jong Ajax toonde verbetering in de tweede helft en kreeg kansen op de aansluitingstreffer. Tristan Gooijer had een fraaie solo, maar zijn poging werd gestopt door doelman Wouter van der Steen. Wolff kreeg ook een kans, maar schoot onrustig over.

Helaas liep Helmond Sport uit naar 3-0 via Pius Krätschmer uit een corner, voordat Gooijer de eer redde voor Jong Ajax door een corner van Wolff binnen te koppen.

Wedstrijdverslag Helmond Sport - Jong Ajax 3-1

Helmond Sport - Jong Ajax eindigde in 3-1 (2-0).

33. Van der Hurk 1-0
42. Van der Hurk 2-0
65. Krätschmer 3-0
82. Gooijer 3-1

Opstelling Helmond Sport

Opstelling Helmond Sport: Wouter van der Steen; Bram van Vlerken, Doke Schmidt, Pius Krätschmer, Bryan van Hove (84’ Mees Kreekels); Michel Ludwig (77’ Lucas Vankerkhoven), Giannis-Fivos Botos; Arno Van Keilegom (77’ Tarik Essakkati), Martijn Kaars (90’+4 Håkon Lorentzen), Anthony van den Hurk (46’ Álvaro Marin), Joseph Amuzu.

Opstelling Jong Ajax

Jong Ajax: De Graaff, Ugwu, Brandes (46. Henry), Gooijer, Martha, Vos (77. Gorter), Fitz-Jim, Chahid (65. Chourak), Banel, Rijkhoff (46. Wolff), Boerhout (46. Speksnijder)

Tags: Ajax , ESPN , Goals , Helmond Sport , Jong , Keuken Kampioen Divisie , Samenvattingen