Samenvatting Helmond Sport - FC Eindhoven 2-0 (alle goals)

FC Eindhoven liep tijdens de Dérby tegen een nederlaag aan. In Helmond moest het team een 2-0 verlies incasseren, dankzij doelpunten van voormalig FC Eindhoven-speler Anthony van den Hurk en invaller Arno Van Keilegom.

Beelden

De wedstrijd begon met FC Eindhoven die hoog druk zette, resulterend in een vroege hoekschop. Evan Rottier schoot echter over. Helmond Sport wist daarentegen wel raad met hun eerste kans. Giannis-Fivos Botos speelde Anthony van den Hurk vrij, die de bal buiten bereik van Jort Borgmans langs de binnenkant van de paal schoof voor de openingstreffer.

Ondanks de achterstand had FC Eindhoven in de eerste fase van het duel de controle over de bal. In de 25e minuut kreeg de ploeg een grote kans. Justin Ogenia veroverde de bal knap en legde hem voor op Evan Rottier, maar zijn schot ging over.

Het was duidelijk dat beide teams vastberaden waren, wat resulteerde in een hoog tempo van beide kanten. Zowel Jort Borgmans als Wouter van der Steen moesten gedurende de eerste helft meerdere keren in actie komen om hun doel te verdedigen. In de 33e minuut was er een gevaarlijke aanval van Helmond Sport en drie minuten later was het de beurt aan FC Eindhoven. Bij beide kansen stond de keeper echter goed opgesteld.

De laatste vijf minuten van de eerste helft waren spannend voor de supporters. Helmond Sport kreeg twee grote kansen, maar het verdedigingsteam van FC Eindhoven voorkwam de 2-0.

Het eerste kwartier van de tweede helft waren beide teams zoekende. In de 63e minuut werd FC Eindhoven gered door de paal toen Martijn Kaars hard schoot. Bij de rebound kon Borgmans de bal pakken en zijn doel beschermen.

De wedstrijd kende vele kansen. In de 68e minuut schoot Justin Ogenia over. Twee minuten later kopte Collin Seedorf over, gevolgd door een schot van Sven Simons. In de 74e minuut hield Jort Borgmans opnieuw stand tegen een schot van Martijn Kaars.

Doelpunt

In de 79e minuut veranderde de stand, toen Arno van Keilegom de bal bij de tweede paal binnen tikte. Hiermee kwam de tussenstand op 2-0. Ondanks enkele kansen slaagde FC Eindhoven er niet in om terug te komen.

Met nog één wedstrijd te gaan in het seizoen, speelt FC Eindhoven volgende week een Brabantse wedstrijd tegen FC Den Bosch. Wil je de ploeg nog een keer dit seizoen steunen? Koop dan hier je ticket!

Wedstrijdverslag Helmond Sport – FC Eindhoven 2-0 (1-0)

Helmond Sport – FC Eindhoven 2-0 (1-0) 7. Anthony van den Hurk 1-0, 79. Arno van Keilegom 2-0.

Scheidsrechter: Erwin Blank. Geel: Doke Schmidt, Mees Kreekels, Joseph Amuzu (Helmond Sport), Collin Seedorf, Justin Ogenia, Ozan Kókcü, August Priske (FC Eindhoven).

Opstelling Helmond Sport

Helmond Sport: Van der Steen; Van Vlerken, Schmidt, Kreekels, Van Hove (46. Amuzu); Ostrc, Mallahi (71. Van Keilegom), Kaars, Botos, Schroijen (83. Ludwig); Van den Hurk (83. Lieftink).

Opstelling FC Eindhoven

FC Eindhoven: Borgmans; Ogenia, Limouri, Seedorf, Wouters, Dahlhaus (77. Priske); Simons, El Bouchataoui (66. Dorenbosch); Rottier (66. Sleegers), Lieder, Kökcü.

Tags: FC Eindhoven , Helmond Sport , Keuken Kampioen Divisie , Samenvattingen