Samenvatting GVVV - Noordwijk 2-1 (alle goals)

Na twee teleurstellende gelijke spelen wist G.V.V.V. de volle drie punten thuis te houden tegen de nummer 14, Noordwijk. Hoewel de blauwen in de eerste helft veel kansen creëerden, lieten ze het net niet bollen. Gelukkig voor GVVV zorgde Quincy Veenhof in slechts twee minuten tijd voor een comfortabele 2-0 ruststand. In de tweede helft meldde Noordwijk zich vaker voor het doel van G.V.V.V., maar slaagde er niet in om echt gevaarlijk te worden. Toen Teun Zethof echter in de 88e minuut toch de aansluitingstreffer scoorde, werden de laatste minuten nog spannend. Gelukkig wist G.V.V.V. stand te houden en de drie punten veilig te stellen.

Taoufik Adnane stopt als voetballer

Coach Gery Vink moest het stellen zonder de geschorste Mart de Jong en gaf Taoufik Adnane een basisplaats, die heeft aangekondigd na dit seizoen te stoppen als voetballer. Ook vierde Byron Burgering zijn 100e wedstrijd in dienst van de blauwen.

G.V.V.V. begon sterk tegen de nummer 14 van de competitie. Binnen de eerste tien minuten waren er al drie grote kansen voor de thuisploeg. Quincy Veenhof zette Ilias Latif alleen voor de keeper, maar die hield zijn doel schoon. Vervolgens bediende Burgering Latif, maar zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal. Een strakke voorzet van Sillé werd gemist door zowel Veenhof als Spies.

Het leek slechts een kwestie van tijd voordat G.V.V.V. op voorsprong zou komen, aangezien Noordwijk weinig in te brengen had. Na vijftien minuten doorbrak Veenhof eindelijk de stilte. Hij scoorde vanaf de rand van het strafschopgebied na een mooie aanval. Een minuut later was het opnieuw raak voor Veenhof, dit keer uit een corner.

Het volgende gevaarlijke moment kwam van Sillé, wiens schot werd gestopt door de uitstekende keeper van Noordwijk. Noordwijk leek nog gevaarlijk te kunnen worden via Barbosa Nhoca, maar hij moest geblesseerd het veld verlaten. Het grootste deel van de tweede helft gebeurde er echter weinig. Noordwijk kreeg meer grip op de wedstrijd, maar echte kansen bleven uit.

Toch slaagde Noordwijk erin om in de laatste minuten nog een tegendoelpunt te scoren. Een inschattingsfout van Van Kouwen resulteerde in de aansluitingstreffer van Zethof. Noordwijk zette alles op alles voor de gelijkmaker, maar slaagde daar niet in. G.V.V.V. miste nog twee goede kansen op de 3-0, maar slaagde erin om de overwinning veilig te stellen.

Wedstrijdverslag GVVV-Noordwijk 2-1

G.V.V.V. – Noordwijk 2-1 (2-0).  15. Quincy Veenhof 1-0, 17. Quincy Veenhof 2-0, 88. Teun Zethof 2-1.

Opstelling GVVV

Opstelling G.V.V.V.: Ruben van Kouwen (k), Taoufik Adnane ©, Barry Maguire, Mitch Willems, Quiermo Dumay, Ilias Latif, Byron Burgering, Genrich Sillé, Quincy Veenhof (81. Giel Slijkhuis), Justin Spies, Jonathan Vergara Berrio (85. Joeri Potjes).

Opstelling Noordwijk

Opstelling Noordwijk: Lars Jansen (k), Oscar Wilffert, Barbosa Jose Nhoca (41. Dirk Draijer), Riley Reemnet, Sem van Oosten (76. Moatasim el Yaakoubi), Kick Groot, Jesper de Vré, Teun Zethof, Sander Bosma, Emiel Wendt ©, Dylan Rietveld.

Scheidsrechter: R. Sturm (Oostkapelle)