Samenvatting Go Ahead Eagles - Feyenoord 1-5

Feyenoord is sterk uit de interlandpauze gekomen met een indrukwekkende 1-5 overwinning op Go Ahead Eagles in Deventer. De Rotterdammers speelden een ijzersterke wedstrijd en wisten met deze overwinning hun derde plek in de Eredivisie te heroveren, door AZ voorbij te gaan.

Ibrahim Osman blinkt uit

De grote uitblinker aan de kant van Feyenoord was rechtsbuiten Ibrahim Osman. De Ghanees was een constante dreiging voor de defensie van Go Ahead en brak de wedstrijd al na een kwartier open met een prachtige knal in het dak van het doel. Kort daarna was hij ook betrokken bij de tweede treffer van de avond. Osman onderschepte de bal en leidde de aanval in, waarna Antoni Milambo het afmaakte met een beheerst schot van de rand van het strafschopgebied.

Quinten Timber herpakt zich

Quinten Timber, die vijf dagen eerder nog een matig optreden kende bij het Nederlands elftal tegen Duitsland, was weer op zijn best in Deventer. De aanvoerder van Feyenoord heerste op het middenveld en zorgde vlak voor rust voor de derde goal. Na een balverovering schoot Timber van buiten het strafschopgebied met links raak: 0-3.

Flitsende aanval en spectaculaire goal

De tweede helft bood Feyenoord de kans om hun voorsprong verder uit te breiden, en dat deden ze op fraaie wijze. Een flitsende aanval, begonnen op eigen helft, eindigde met een prachtige combinatie. Osman zette voor, Milambo liet de bal slim lopen, en Ayase Ueda rondde het af om de 0-4 op het bord te zetten.

Ook invaller Julián Carranza, overgekomen van Philadelphia Union, wist zijn steentje bij te dragen. Op aangeven van Hwang In-beom scoorde hij het vijfde doelpunt. Aanvankelijk leek de goal afgekeurd vanwege buitenspel, maar na tussenkomst van de VAR bleek dat niet het geval.

Ere-treffer voor Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles had het moeilijk tegen Feyenoord, maar wist in de slotfase toch nog iets terug te doen. Invaller Oliver Edvardsen maakte in de 81e minuut de eretreffer met een knap wippertje over Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther heen, wat het thuispubliek in Deventer iets gaf om over te juichen.

Blik op Benfica

Met deze overtuigende overwinning gaat Feyenoord met veel vertrouwen richting hun volgende uitdaging: een belangrijke uitwedstrijd tegen Benfica in de Champions League op woensdag.

Tags: Eredivisie , ESPN , Feyenoord , Go Ahead Eagles , Samenvattingen