Samenvatting Go Ahead Eagles - AZ 0-3 (alle goals)

AZ heeft gedaan wat nodig was om in de race te blijven voor de derde plek: winnen. In Deventer waren de Alkmaarders met 0-3 te sterk voor Go Ahead Eagles, onder leiding van Maarten Martens.

Champions League-droom AZ

Met slechts twee punten achterstand op FC Twente blijft de Champions League-droom van AZ springlevend. De ploeg begon zondagmiddag scherp tegen Go Ahead Eagles, waarbij Ruben van Bommel meteen de paal raakte. Voor de thuisploeg, die al zeker was van de play-offs, stond er minder op het spel, maar een nederlaag wilden ze zeker niet. De verdediging van René Hake stond stevig, wat leidde tot een tamme eerste helft.

Het keerpunt kwam in de 39e minuut toen een fout van doelman Jeffrey de Lange AZ in het zadel hielp. Ibrahim Sadiq kopte eenvoudig binnen in het lege doel. Vlak voor rust vergrootte Sven Mijnans de voorsprong na een slimme pass van Vangelis Pavlidis, waarmee AZ de wedstrijd zo goed als besliste.

In de tweede helft kreeg Sadiq een grote kans op een derde doelpunt, maar schoot naast. Invaller Myron van Brederode was wel trefzeker met een knappe uithaal in de kruising, waarmee hij de eindstand op 0-3 bracht.

Go Ahead Eagles naar play-offs

Go Ahead Eagles kan zich nu richten op de play-offs, terwijl AZ zich voorbereidt op een cruciale wedstrijd volgende week. De Alkmaarders moeten hopen op een misstap van FC Twente, dat comfortabel won van Volendam.

Go Ahead Eagles – AZ 0-3 (0-2)

39′ Ibrahim Sadiq 0-1
45+3′ Sven Mijnans 0-2
77′ Myron van Brederode 0-3

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl (24′ Luca Everink), Gerrit Nauber, Joris Kramer, Bas Kuipers; Evert Linthorst, Xander Blomme (76′ Enric Llansana); Willum Willumsson (14′ Søren Tengstedt), Jakob Breum (76′ Bobby Adekanye), Thibo Baeten (46’ Victor Edvardsen), Oliver Edvardsen.

AZ: Mathew Ryan; Yuki Sugawara, Alexandre Penetra, Riechedly Bazoer, Mees de Wit (76′ David Moller Wolfe); Kritijan Belic (76′ Tiago Dantas), Sven Mijnans (86′ Lequincio Zeefuik), Dani de Wit; Ruben van Bommel (76′ Myron van Brederode), Vangelis Pavlidis, Ibrahim Sadiq (86′ Denso Kasius).

Tags: AZ , Eredivisie , ESPN , Go Ahead Eagles , Samenvattingen