Samenvatting Fortuna Sittard - PSV 1-1 (alle goals)

Na het recente kampioenschap vierde PSV uitbundig, maar het gelijkspel van 1-1 tegen Fortuna Sittard betekent dat het puntenrecord in de Eredivisie buiten bereik blijft. Vooral een tegenvallende eerste helft in Sittard speelde de Eindhovenaren parten, hoewel Jerdy Schouten met zijn doelpunt enigszins voor verlichting zorgde.

PSV verzuimd puntenrecord Ajax van 1972 te verbreken

Peter Bosz, de trainer van PSV, had voorafgaand aan de wedstrijd benadrukt dat zijn team geschiedenis kon schrijven door het puntenrecord van Ajax uit 1972 te verbreken. Dat record staat op 93 punten met een doelsaldo van +84, terwijl PSV met 87 punten en een doelsaldo van +88 begon.

De wedstrijd begon echter moeizaam voor PSV, mede door enkele wijzigingen in de opstelling; Walter Benítez, Joey Veerman en Johan Bakayoko startten op de bank. Joël Drommel, die in het doel stond, moest al vroeg een cruciale redding verrichten. De inspanningen van PSV waren echter niet voldoende om een achterstand te voorkomen, en na een halfuur spelen zette Iñigo Córdoba Fortuna op voorsprong na een fout van Olivier Boscagli.

PSV leek even aangeslagen, maar na een driedubbele wissel door Bosz bij de rust, en met Joey Veerman op het veld, begon het team beter te spelen. De gelijkmaker kwam in de 72e minuut van Schouten, die een hoekschop binnenkopte.

Ondanks verdere druk van PSV in de slotfase, kwam een tweede doelpunt er niet. Ricardo Pepi kwam nog dichtbij met een afstandsschot, maar Fortuna's doelman Luuk Koopmans was niet te passeren.

Luuk de Jong van PSV reflecteerde op de wedstrijd: "We waren niet onszelf. We begonnen zwak en toen we achterkwamen wisten we dat het moeilijk zou worden. Fortuna maakte het ons lastig met hun compacte spel. Het is frustrerend dat we niet gewonnen hebben, ondanks de 1-1."

Tags: Eredivisie , ESPN , Fortuna Sittard , PSV , Samenvattingen