Samenvatting Fortuna Sittard – Feyenoord 0-1 (goal Hancko)

Feyenoord kan met vertrouwen uitkijken naar de bekerfinale tegen NEC van komende zondag na een 0-1 overwinning op bezoek bij Fortuna Sittard in de Eredivisie.

Feyenoord met tweede plek zeker van Champions League-ticket

De Rotterdammers lijken vrijwel zeker van de tweede plek en daarmee een Champions League-ticket voor het volgende seizoen. Hun concurrent FC Twente leed een 2-1 nederlaag tegen Ajax in Amsterdam, waardoor Feyenoord nu een voorsprong van twaalf punten heeft. Met nog vier speelrondes te gaan, kan Twente Feyenoord alleen nog op doelsaldo inhalen.

De overwinning op Fortuna was niet zo soepel als vorige week tegen Ajax, waar Feyenoord negentig minuten lang domineerde en met 6-0 won. Dit keer verliep het spel wat stroever.

Play-offs om Europees voetbal

Voor Fortuna lijken de play-offs om Europees voetbal na deze wedstrijd ver weg. De club staat elfde en heeft een achterstand van zeven punten op nummer acht Go Ahead Eagles, dat met 2-1 verloor bij FC Utrecht.

Aanvankelijk begon Fortuna fel aan de wedstrijd en schuwde de fysieke duels niet. De Limburgers domineerden het eerste kwartier, maar slaagden er niet in grote kansen te creëren. De eerste grote kans van de wedstrijd was echter voor Feyenoord na een kwartier spelen. Yankuba Minteh snelde langs de verdediging, maar schoot op Fortuna-keeper Michael Verrips.

Hancko scoort opnieuw

Enkele minuten later opende Feyenoord de score. Lutsharel Geertruida schoot uit een corner via een Fortuna-speler op de paal, waarna David Hancko alert reageerde en de rebound benutte (0-1). Dit was de derde goal in vier eredivisiewedstrijden voor de Slowaakse centrale verdediger.

Na dit doelpunt was Feyenoord de bovenliggende partij en kwam het nog dichtbij een tweede treffer. Bart Nieuwkoop kreeg de bal op zijn hoofd, maar miste net.

Fortuna zette vlak voor de rust nog aan en kwam enkele keren gevaarlijk voor het doel van keeper Timon Wellenreuter. Toch zal de Duitser, die de teruggekeerde Justin Bijlow op de bank hield vanwege een blessure, niet al te veel zorgen hebben gehad.

Weinig hoogtepunten

In tweede helft In de 60e minuut kreeg Fortuna een grote kans, maar verdediger Dimitris Siovas schoot van dichtbij over. Verder lukte het beide ploegen niet om een opening te vinden in de defensie van de tegenstander.

Rentree Gernot Trauner

Igor Paixão scoorde nog wel, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Invallers Ayase Ueda en Luka Ivanusec kregen in de slotfase nog kansen om de voorsprong te vergroten, maar slaagden hier niet in. De Feyenoord-fans hadden in de tweede helft slechts één reden om te juichen: de rentree van centrale verdediger Gernot Trauner na twee maanden blessureleed.

Het slotoffensief van Fortuna leverde weinig gevaar op, waardoor de thuisploeg en hun fans weinig te juichen hadden.

Tags: Eredivisie , Feyenoord , Fortuna Sittard , Goals , Samenvattingen