Samenvatting Feyenoord - KRC Genk 3-1 (oefenduel)

Feyenoord heeft ook de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding winnend afgesloten. In De Kuip werd KRC Genk met 3-1 verslagen dankzij een eigen doelpunt van de Belgen, en treffers van Igor Paixão en Antoni Milambo.

De Rotterdammers begonnen sterk met Quinten Timber, Marcus Pedersen en Thomas Beelen in de basis. Een ongelukkig eigen doelpunt van Joris Kayembe zette Feyenoord op voorsprong. KRC Genk kwam terug door een doelpunt van Christopher Bonsu Baah, maar daarna nam Feyenoord weer de leiding dankzij Paixão. Milambo bepaalde de eindstand op 3-1.

Tijdens de wedstrijd raakte Timber geblesseerd en moest hij vervangen worden door Milambo. De tweede helft kenmerkte zich door vele wisselingen en kansen voor beide teams. Vooral Calvin Stengs en Hadj-Moussa vielen op met mooie acties, waarbij de laatste een vrije trap op de paal schoot.

Wat zijn de volgende stappen voor Feyenoord in de voorbereiding?

Feyenoord zal blijven werken aan het nieuwe spelsysteem en het verbeteren van de verdediging. Trainer Brian Priske benadrukte het belang van consistentie en balbehoud. Het team hoopt in de komende oefenwedstrijden nog meer progressie te boeken.

Hoe ernstig is de blessure van Quinten Timber?

De ernst van de enkelblessure van Quinten Timber is nog niet bekend. Verdere medische onderzoeken zullen uitwijzen hoe lang hij uit de roulatie zal zijn.

Samenvattend

Feyenoord kan terugkijken op een geslaagde oefenwedstrijd met een overtuigende overwinning. Het team toonde veerkracht en wist zich goed aan te passen aan de omstandigheden, ondanks enkele tegenslagen zoals de blessure van Timber. Met het oog op de komende wedstrijden blijft het zaak om de ingezette lijn voort te zetten en de puntjes op de i te zetten voor het nieuwe seizoen.

• Opstelling eerste helft: Wellenreuther, Nieuwkoop, Beelen, Tsoungui, Plug, Zerrouki, Timber (31’ Milambo), Stengs, Pedersen, Ueda, Paixão.
  • Opstelling tweede helft: Wellenreuther (61’ Berger), Nieuwkoop (61’ Read), Zechiёl, Tsoungui (61' Giersthove), Kasanwirjo, Zerrouki (61’ Nadje), Milambo, Slory, Stengs (61’ Hadj Moussa), Ueda (61’ Sebaoui), Paixão (61’ Sauer).

Tags: Feyenoord , Samenvattingen