Samenvatting Feyenoord - FC Twente 2-1 (alle goals)

Feyenoord heeft zijn derde overwinning van het seizoen binnengehaald met een 2-1 zege tegen FC Twente in een spannende wedstrijd in De Kuip. Ondanks dat de ploeg onder leiding van trainer Brian Priske nog niet in topvorm is, wist Feyenoord door efficiënt met de kansen om te gaan de overwinning veilig te stellen. Met deze winst klimmen de Rotterdammers naar de vijfde plek, net achter FC Twente, dat één punt meer heeft maar ook een wedstrijd meer gespeeld heeft.

De wedstrijd

Twente begon sterk en creëerde in de eerste minuten al een gevaarlijke kans, maar Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther stond paraat. Twente domineerde het eerste halfuur, waarbij Daan Rots en Sam Lammers voor gevaar zorgden. Rots miste echter een grote kans, en dat bleek cruciaal. Feyenoord sloeg toe in de 34e minuut toen Hugo Bueno een voorzet gaf op Ayase Ueda, die het openingsdoelpunt scoorde.

Twente-doelman Lars Unnerstall maakte vervolgens een kostbare fout door de bal in de voeten van Ibrahim Osman te spelen, wat leidde tot de 2-0 van Hwang In-beom. Na rust kwam Twente terug in de wedstrijd dankzij een doelpunt van Sem Steijn, maar een slotoffensief bleef uit.

Feyenoord boekte zo een belangrijke overwinning, terwijl Twente met lege handen naar huis ging, ondanks hun sterke start.

Tags: Eredivisie , ESPN , FC Twente , Feyenoord , Samenvattingen