Samenvatting Feyenoord - Cercle Brugge 1-0 (oefenduel)

Feyenoord heeft zaterdagmiddag een nipte zege geboekt op Cercle Brugge. In een oefenwedstrijd die over 120 minuten werd gespeeld, zorgde een vroeg doelpunt van Antoni Milambo voor de beslissing. Ondanks vele kansen aan beide zijden, bleef het bij 1-0.

Eerste helft: Milambo maakt het verschil

Brian Priske koos voor een sterke opstelling met onder andere Timon Wellenreuther, Thomas Beelen, Ramiz Zerrouki en Calvin Stengs. Al in de derde minuut profiteerde Milambo van een rebound na een dubbele redding van de keeper. Dit was zijn derde doelpuntbijdrage in recente oefenwedstrijden.

Veel gemiste kansen

Tijdens de rest van de wedstrijd was het vooral Wellenreuther die Feyenoord in de wedstrijd hield met meerdere reddingen. Aanvallend lieten de Rotterdammers echter kansen liggen, met name Ayase Ueda die twee grote kansen miste.

Tweede helft: Weinig actie

In de laatste dertig minuten gebeurde er weinig. Invaller Mikki van Sas voorkwam nog enkele keren de gelijkmaker voor Cercle Brugge, dat ook een penalty claimde. Uiteindelijk bleef de score ongewijzigd.

Wat staat er op de planning voor Feyenoord?

Feyenoord heeft een drukke periode voor de boeg. Zondag is de traditionele open dag, waarna de selectie op trainingskamp naar Oostenrijk vertrekt.

Waarom had Feyenoord zoveel moeite met scoren?

Ondanks de vele kansen slaagde Feyenoord er niet in om meer doelpunten te maken. Een combinatie van gebrek aan scherpte en goede verdedigende acties van Cercle Brugge lagen hieraan ten grondslag.

Wie maakte indruk tijdens de wedstrijd?

Antoni Milambo viel wederom positief op met zijn vroege doelpunt en eerdere prestaties in oefenwedstrijden. Ook Timon Wellenreuther liet zien een betrouwbare sluitpost te zijn met cruciale reddingen.

Tags: Feyenoord , Samenvattingen