Samenvatting FC Twente - Almere City 3-1 (alle goals)

FC Twente slaagde er woensdagavond in om geen punten te verspillen in de strijd om de derde plek in de Eredivisie. Het team van Joseph Oosting was over negentig minuten beter dan Almere City, maar een onverwachte tegentreffer zorgde nog voor spanning: 3-1. Dankzij deze overwinning heeft Twente momenteel een voorsprong van acht punten op nummer vier AZ, dat pas zondag in actie komt. Almere blijft met 33 punten keurig meedoen in de middenmoot.

Twente had niet veel tijd nodig om het thuispubliek te laten juichen. In de tiende minuut werd een schot van Sem Steijn tot hoekschop verwerkt door doelman Nordin Bakker.

Mathias Kjølø maakt eerste doelpunt voor FC Twente

De daaropvolgende hoekschop resulteerde in een doelpunt: de bal werd teruggelegd op Mathias Kjølø, die van grote afstand de onderhoek vond en daarmee zijn eerste doelpunt voor Twente maakte: 1-0. Bakker leek hierbij echter een fout te maken, aangezien de inzet houdbaar leek.

In de rest van de eerste helft domineerde Twente, maar tot veel gevaar leidde dit niet. Almere slaagde er ook niet in om grote kansen te creëren, waardoor beide teams met een 1-0 ruststand de kleedkamers ingingen.

In de tweede helft bleef het gevaar komen van de thuisploeg. Ricky van Wolfswinkel leek te gaan schieten, maar werd ten val gebracht door een verdediger van Almere. Damian van Bruggen pikte de bal op en legde deze terug op Steijn, die alsnog kon scoren: 2-0. Na uitvoerig VAR-onderzoek werd het doelpunt goedgekeurd omdat de bal via Van Bruggen bij Steijn terechtkwam.

Een paar minuten later kreeg Van Wolfswinkel een nieuwe kans, maar zijn schot werd geblokkeerd door Peer Koopmeiners. De stand bleef 2-0, maar Twente bleef de betere ploeg.

In de 73e minuut kwam Almere plotseling terug in de wedstrijd. Invaller Kornelius Hansen probeerde het van buiten de zestien en scoorde prachtig: 2-1. Dit gaf Almere hoop, maar Twente hield stand.

In een tegenaanval zorgde Daan Rots ervoor dat het duel definitief in het slot werd gegooid: 3-1.