Samenvatting FC Eindhoven - FC Den Bosch 2-0 (alle goals)

Op de laatste speeldag van het seizoen 2023/2024 bezocht FC Den Bosch de thuisploeg FC Eindhoven. Ondanks de enthousiaste steun van een vol uitvak in zomerse sfeer, moest FC Den Bosch uiteindelijk een 2-0 nederlaag incasseren.

De openingsfase was in het voordeel van FC Eindhoven. Binnen tien minuten had het team van trainer Weijs twee gevaarlijke kansen gecreëerd. In de vierde minuut vuurde Evan Rottier een schot af op doel, maar keeper Hegyi wist dit te pareren. Vijf minuten later leek het nog gevaarlijker te worden toen Joey Sleegers vrij in het strafschopgebied kwam en een kopbal richting de kruising stuurde. Dankzij een snelle reactie kon Hegyi de bal met een knappe redding uit het doel houden.

Keuken Kampioen Divisie

Na een wat rommelige fase kwam FC Den Bosch in het laatste kwartier van de eerste helft beter in het spel en verscheen vaker voor het doel van FC Eindhoven. Verbeek probeerde met een slimme steekpass Rein van Hedel vrij te spelen, maar de bal werd lichtjes getoucheerd waardoor het doelgevaar uitbleef. Even later probeerde Oulad M’hand het met een scherpe vrije trap vanuit een moeilijke hoek, maar doelman Borgmans wist de bal weg te boksen.

De eerste kans in de tweede helft was voor FC Den Bosch. Opnieuw stuurde Verbeek de diepgaande Van Hedel op pad, die de bal fraai controleerde in het strafschopgebied en uithaalde. Zijn schot werd echter geblokt en ging over de achterlijn. FC Eindhoven antwoordde snel, want een minuut later haalde Sven Simons van afstand hard uit. Hegyi wist het schot uit de hoek te halen.

Doelpunten

De thuisploeg ging vervolgens doelgericht in de aanval en opende in de 52e minuut de score. Een slimme steekpass van achteruit werd opgepikt door Sleegers, die één-op-één met Hegyi kalm afmaakte. 1-0.

FC Den Bosch zette daarna alles op alles om gelijk te komen, maar een lage voorzet van Henning vond geen medespeler, en afstandsschoten van Oulad M’hand en Boumassaoudi gingen over het doel. Het lukte FC Den Bosch niet om het spel weer in evenwicht te brengen.

In de laatste minuten van de wedstrijd zette FC Eindhoven de eindstand op 2-0 toen Ozan Kökcü een voorzet van Sven Simons binnenkopte. Daarmee sloot FC Den Bosch het seizoen af met een 2-0 verlies tegen FC Eindhoven.

Beelden

Opstelling FC Den Bosch: Hegyi, Mbete, Van Hedel (55. Boumassaoudi), Oulad M’hand, Verbeek (66. Barglan), De Groot, Mulders, Van Bakel (55. Kostorz), Henning, Ogbaidze (67. Ikeshita), Laros
Opstelling FC Eindhoven: Borgmans, Ogenia (66. Persyn), Amevor, Sleegers (75. Kökcü), Wouters (66. Dahlhaus), Limouri, Lieder (89. Dorenbosch), Rottier, Simons, El Bouchataoui (66. Van Doorm), Seedorf

Tags: FC Den Bosch , FC Eindhoven , Keuken Kampioen Divisie , Samenvattingen