Samenvatting FC Dordrecht - Feyenoord 0-4 (alle goals)

Het voorseizoen is officieel begonnen voor Feyenoord. De Rotterdammers wonnen zaterdagmiddag overtuigend hun eerste oefenwedstrijd onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Brian Priske. Op bezoek bij FC Dordrecht werd het maar liefst 0-4.

Zoals verwacht gebruikte de Deense coach deze wedstrijd om veel spelers aan het werk te zien. Maar liefst 22 verschillende spelers betraden het veld aan de Krommedijk. Onder hen ook de nieuwe aanwinsten Chris-Kévin Nadje en Anis Hadj Moussa. Zij maakten hun officieuze debuut voor Feyenoord in de tweede helft. De andere twee nieuwelingen, Gijs Smal en Julián Carranza, waren nog niet van de partij.

Aanvoerder Calving Stengs opent score

Feyenoord besliste de wedstrijd in de laatste tien minuten van de eerste helft. Calvin Stengs opende de score met de eerste treffer van het nieuwe seizoen. Kort daarna verdubbelde Ayase Ueda de voorsprong met de 0-2. Net voor rust was het ook raak voor Bart Nieuwkoop, die al vallend een kopbal binnenschoot.

Tweede helft voor jongelingen

In de tweede helft gaf Priske vooral jong talent de kans om zich te laten zien. Onder hen was Gjivai Zechiel, die volledig is hersteld van een lange blessure en zelfs de aanvoerdersband droeg. Het slotakkoord was voor Ilias Sebaoui. Hij bepaalde de eindstand op 0-4 na een prima voorzet van Givairo Read.

Wat zijn de verwachtingen voor de nieuwe aanwinsten?

Hoe presteerden de nieuwelingen Nadje en Hadj Moussa?

Chris-Kévin Nadje en Anis Hadj Moussa maakten hun eerste minuten voor Feyenoord in de tweede helft. Hoewel ze geen directe invloed hadden op de score, toonden ze beide potentie en zullen ze zeker meer kansen krijgen in de komende wedstrijden om zich te bewijzen.

Wanneer kunnen we Gijs Smal en Julián Carranza verwachten?

Gijs Smal en Julián Carranza ontbraken nog in Dordrecht, maar naar verwachting zullen zij snel aansluiten bij de selectie. Beide spelers zijn fit en het is een kwestie van tijd voordat ze hun debuut maken in de volgende oefenwedstrijden van Feyenoord.

Kijk ook: Stengs over Priske en interesse vanuit Italië

Tags: FC Dordrecht , Feyenoord , Samenvattingen