Samenvatting FC Den Bosch - NAC Breda 2-2 (alle goals)

FC Den Bosch ontving NAC Breda in een goedgevulde Vliert. In de tweede helft wist Den Bosch een achterstand weg te werken en eindigde de wedstrijd in een gelijkspel van 2-2.

Wedstrijdverslag FC Den Bosch-NAC 2-2

Trainer William van Overbeek bracht slechts één wijziging aan in de basiself, waar Danny Verbeek terugkeerde in het team ten koste van Shalva Ogbaidze.

De openingsfase van de wedstrijd was rommelig, met beide teams die naar voren zochten maar geen uitgespeelde kansen creëerden. Het spel golfde op en neer.

De eerste grote kans was voor NAC Breda na 20 minuten, toen de uitploeg in overtal op de counter ging. Omgba gaf vanaf de achterlijn een voorzet die bijna tot een doelpoging leidde, maar een krachtige tackle van Oulad M’Hand voorkwam dit.

Vijf minuten later kreeg FC Den Bosch zijn gevaarlijkste kans tot dan toe, met een snelle actie van Rik Mulders die de verdediging uitspeelde en een scherpe voorzet gaf die net niet bij Nick de Groot terechtkwam.

De volgende aanval was wel succesvol. Mulders gaf een harde pass naar Danny Verbeek, die de bal liet lopen voor Oulad M’Hand. De nummer 10 van Den Bosch dribbelde de 16-meter in en schoot raak vanuit een lastige hoek, waarmee Den Bosch op 1-0 kwam.

Tom Boere

Vlak voor rust trok NAC de stand gelijk met een doelpunt uit een hoekschop, waarbij Tom Boere scoorde. Op slag van rust namen de bezoekers zelfs de leiding, met een doelpunt van Boyd Lucassen na een rommelige situatie voor het doel van Den Bosch.

In de tweede helft duurde het tot de 72e minuut voordat er weer gescoord werd. Een ongelukkige terugspeelbal van doelman Van de Merbel werd door Kacper Kostorz benut, waardoor de stand weer gelijk werd.

Kort daarna kreeg NAC Breda een grote kans, maar Omarsson miste voor open doel. Ook Den Bosch was weer gevaarlijk, maar Boumassaoudi raakte alleen het zijnet.

Na deze korte fase van kansen daalde het tempo van de wedstrijd. In de slotfase slaagden beide teams er niet in om de winst te grijpen, waardoor het duel in De Vliert eindigde in een gelijkspel.

Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo op het programma voor FC Den Bosch.

Opstelling FC Den Bosch

FC Den Bosch: Hegyi, Van den Bogert, Mbete, Zelalem (83. Ikeshita), Oulad M’Hand (60. Boumassaoudi), Verbeek (46. Ogbaidze), De Groot, Van Grunsven, Vicario, Mulders, Kostorz (90. Van Bakel)
NAC Breda: Van de Merbel, Lucassen, Van den Bergh, Garbett (80. Kuijper), Omarsson, Martina, Boere (71. Haugen), Jensen, Royo Castell, Omgba, Janosek

Opstelling NAC Breda

P. van de Merbel, Boyd Lucassen, Cuco Martina, Jan Van den Bergh, Manel Royo, Aimé Omgba, Matthew Garbett, Fredrik Oldrup Jensen, Dominik Janosek, Tom Boere, Elías Már Ómarsson.

Tags: ESPN , FC Den Bosch , Goals , Keuken Kampioen Divisie , NAC , Samenvattingen