Samenvatting FC Den Bosch - FC Emmen 1-2 (alle goals)

FC Den Bosch heeft op een feestelijke avond voor een volle Vliert geen bevredigend resultaat weten te behalen tegen FC Emmen, dat met 1-2 won.

Na een reeks van tien punten uit vier wedstrijden leek FC Den Bosch opnieuw op koers te zijn voor een gunstig resultaat. FC Emmen moest winnen, terwijl de ploeg van William van Overbeek dat mocht. Het mooie weer, de uitgelaten sfeer van een pre-wedstrijd feest op het voorplein bij De Vliert, en de tribunes vol supporters, alles wees erop dat FC Den Bosch naar een volgende overwinning gestuwd zou worden.

Jaron Vicario, de man van vele assists, ontbrak vanwege een blessure en werd vervangen door de 19-jarige Rein van Hedel, die na drie korte invalbeurten zijn basisdebuut maakte voor FC Den Bosch. Met deze jonge aanvallende middenvelder op het veld begon Den Bosch goed aan de wedstrijd, wat resulteerde in behoorlijke kansen voor onder andere Teun van Grunsven (kopbal net over), Rik Mulders (schot voorlangs) en Salah-Eddine Oulad M’hand (schot net naast).

Goal

Hoewel FC Emmen voor rust niet als een team speelde dat een play-offticket voor het grijpen had, maakten ze wel gebruik van de kansen die ze kregen. Bij de eerste de beste mogelijkheid sloeg Emmen toe na dom balverlies van Gedion Zelalem, met een vrije schietkans voor Piotr Parzyszek: 0-1.

Na die tegentreffer was FC Den Bosch al snel dichtbij de gelijkmaker toen Oulad M’hand van dichtbij op de keeper stuitte, maar daarna ebde de overtuiging om terug te komen weg. Het duurde tot tien minuten na rust voordat Den Bosch weer gevaarlijk werd, toen Van Hedel een schot geblokkeerd zag worden door een Emmense verdediger.

Een paar minuten later vergrootte FC Emmen de voorsprong tot 0-2 via Vicente Besuijen, waarna de wedstrijd leek te doodbloeden. Invaller Ricardo Henning bracht echter weer leven in de brouwerij door een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer te maken: 1-2.

Beelden

Daarna kreeg Den Bosch nog genoeg kansen. Kacper Kostorz schoot net naast uit een scrimmage, Luke Mbete kopte aan het begin van de blessuretijd op de lat, en vlak voor tijd miste Kostorz opnieuw een grote kans. Een feestelijke afsluiting zat er echter niet meer in voor FC Den Bosch.

Met het gelijkspel van Telstar tegen FC Groningen (1-1) en de overwinning van Jong PSV op TOP Oss (4-1), eindigt FC Den Bosch in het beste geval als 17e. Alleen Telstar, dat twee punten meer heeft, kan nog ingehaald worden. De laatste wedstrijd van het seizoen is volgende week vrijdag uit tegen FC Eindhoven.

Wedstrijdverslag FC Den Bosch - FC Emmen 1-2 (0-1).

Scoreverloop: 34. Parzyszek 0-1, 59. Besuijen 0-2, 75. Henning 1-2.

Geel: Van den Bogert (FC Den Bosch)

Arbiter: Hensgens