Samenvatting AZ - FC Twente 2-1 (alle goals)

FC Twente staat voor een zware taak in de laatste twee wedstrijden om de derde plaats veilig te stellen, na een 2-1 nederlaag tegen directe concurrent AZ. Het verlies werd ingeleid door een ongelukkige uitglijder van invaller Alec van Hoorenbeeck.

FC Twente behoudt nog steeds de controle, met een voorsprong van twee punten en twee thuiswedstrijden tegen degradatiekandidaten Volendam en PEC Zwolle. Desondanks was het verlies in Alkmaar teleurstellend. De ploeg miste vooral scherpte aan de bal en gaf knullig twee doelpunten weg in de tweede helft, wat deed denken aan eerdere wedstrijden, zoals die tegen Ajax.

Sem Steijn opent score tegen AZ

De wedstrijd begon veelbelovend voor FC Twente, met een vroege voorsprong na een prachtige aanval, waarbij Sem Steijn het net vond. Ondanks de openingstreffer kreeg AZ de controle over de wedstrijd en FC Twente slaagde er niet in om druk uit te oefenen op de thuisploeg.

Toch kreeg FC Twente nog een kans via Naci Ünüvar, maar hij werd gestopt door AZ-doelman Ryan. De beste kans voor rust was voor AZ, maar Sukawara's schot ging net naast.

Van Bommel trefzeker voor AZ tegen FC Twente

Direct na rust trok AZ de stand gelijk via Sadiq en Van Bommel. FC Twente leek daarna beter in de wedstrijd te komen, maar een enorme fout van Van Hoorenbeeck leidde tot de winnende goal voor AZ. Ondanks een slotoffensief van FC Twente in de laatste tien minuten, slaagde de ploeg er niet in om nog terug te komen, waardoor ze nu alles op de laatste twee wedstrijden moeten zetten.

Wedstrijdverslag AZ - FC Twente 2-1

AZ - FC Twente 2-1 (0-1)
Eredivisie

Opstelling AZ: Mathew Ryan; Yukinari Sugawara, Alexandre Penetra, Riechedly Bazoer (75. Maxim Dekker), Mees de Wit (75. David Møller Wolfe); Kristijan Belić (75. Tiago Dantas), Sven Mijnans, Dani de Wit; Ibrahim Sadiq (78. Ernest Poku), Vangelis Pavlidis, Ruben van Bommel (78. Myron van Brederode).

Opstelling FC Twente: Lars Unnerstall; Youri Regeer, Mees Hilgers, Robin Pröpper (57. Alec van Hoorenbeck), Gijs Smal (84. Younes Taha); Michal Sadilek, Mathias Kjølø (68. Carel Eiting), Sem Steijn (68. Myron Boadu); Daan Rots, Ricky Van Wolfswinkel, Naci Ünüvar (57. Mitchell van Bergen).

Scoreverloop: 5. Steijn 0-1, 47. Van Bommel 1-1, 66. Pavlidis 2-1.
Gele kaarten: Van Bommel, Belić, Sadiq (AZ), Pröpper (FC Twente).
Scheidsrechter: Danny Makkelie
VAR: Clay Ruperti