Samenvatting: Ajax - Feyenoord (vrouwen) 2-1 - KNVB beker

De samenvatting van de halve finale van de TOTO KNVB Beker tussen Ajax Vrouwen en Feyenoord Vrouwen, gespeeld op dinsdag 16 april 2024.

Ajax Vrouwen - Feyenoord Vrouwen halve finale KNVB beker

De Ajax Vrouwen veroverden dinsdagavond een plek in de finale van de KNVB Beker Vrouwen na een spannende strijd tegen Feyenoord op het sportcomplex de Toekomst. Tiny Hoekstra en Sherida Spitse waren de helden van de avond met hun doelpunten, waarmee ze Feyenoord in de verlenging met 2-1 versloegen.

Op een zonovergoten hoofdveld in Amsterdam begonnen beide teams aan een intense strijd om een plekje in de finale te bemachtigen. Onder leiding van Suzanne Bakker zette Ajax meteen de aanval in en creëerde gevaar via Daliyah de Klonia en een schot van Hoekstra in de openingsfase. Een prachtige actie van Romée Leuchter bracht Jonna van de Velde in een kansrijke positie, maar haar poging werd gestopt door de Rotterdamse keeper.

KNVB beker

Beide teams kregen mogelijkheden om te scoren, waarbij Ajax het tempo opvoerde en snel de bal rondspeelde. Echter, Feyenoord werd ook gevaarlijk, met een volley die door Regina van Eijk werd gestopt en een kopbal uit een daaropvolgende hoekschop die naast ging. Ella van Kerkhoven raakte de paal met een voltreffer, maar het was uiteindelijk Hoekstra die vijf minuten voor rust het net vond na slordig verdedigen van Feyenoord.

In de tweede helft creëerde Van de Velde de eerste kans, gevolgd door gevaarlijke momenten dankzij Chasity Grant en opnieuw Hoekstra. Feyenoord trok echter gelijk met een doelpunt van Van Kerkhoven. Met Lotte Keukelaar als aanvallende versterking miste Ajax enkele kansen, waardoor de wedstrijd verlengd werd.

Verlenging Ajax-Feyenoord

In de verlenging zorgde Grant met een briljante actie ervoor dat Ajax een strafschop kreeg, die Spitse koelbloedig benutte, waarmee ze Ajax opnieuw op voorsprong zette: 2-1.

Tags: ESPN , Interviews , Vrouwen , Vrouwenvoetbal