Samenvatting Ajax – FC Groningen 3-1 (alle goals)

Ajax heeft zondag met 3-1 gewonnen van FC Groningen, mede dankzij een opvallende invalbeurt van Wout Weghorst. De 32-jarige spits kwam in de 85e minuut het veld op toen het nog 1-1 stond, maar maakte in de blessuretijd het verschil met een doelpunt en een assist.

Belangrijke rol voor Weghorst

Weghorst kopte in de eerste minuut van de extra tijd een voorzet van invaller Anton Gaaei binnen, waarmee hij Ajax op een 2-1 voorsprong zette. Kort daarna gaf hij een assist op Chuba Akpom, die de eindstand op 3-1 bepaalde. Deze cruciale bijdrage zorgde voor veel opluchting bij het team en de supporters, aangezien Ajax op dat moment op een teleurstellend gelijkspel leek af te stevenen.

Eerdere fases van de wedstrijd

In de eerste helft was Davy Klaassen verantwoordelijk voor de openingstreffer in de 21e minuut. Met zijn 26e openingsdoelpunt voor Ajax deed hij zijn bijnaam 'Mister 1-0' eer aan. Hoewel Ajax de overhand had, ontbrak het aan scherpte bij onder meer Brian Brobbey, die wederom niet wist te scoren.

In de tweede helft kwam FC Groningen terug in de wedstrijd dankzij een fout van Josip Sutalo, waardoor Jorg Schreuders de 1-1 kon maken. Toch was het Weghorst die uiteindelijk de wedstrijd in Ajax’ voordeel besliste.

Stand en vooruitblik

Met deze overwinning klimt Ajax naar de vijfde plaats in de Eredivisie, terwijl FC Groningen zich in de middenmoot bevindt. Na de interlandbreak speelt Ajax tegen Heracles Almelo, terwijl FC Groningen het opneemt tegen FC Utrecht.

Tags: Ajax , Eredivisie , ESPN , FC Groningen , Samenvattingen