Samenvatting ADO Den Haag - Excelsior 1-2 (alle goals)

Excelsior heeft een belangrijke 1-2 overwinning behaald op ADO Den Haag in de halve finale van de play-offs. De Kralingers namen al vroeg in de wedstrijd een 0-2 voorsprong dankzij goals van Couhaib Driouech en Lance Duijvestijn. Ondanks een tegengoal van Henk Veerman na rust, wist Excelsior de voorsprong vast te houden. Zaterdag valt de beslissing tijdens de return in Rotterdam.

Driouech maakt het verschil

Couhaib Driouech keerde na een lange blessure terug in de basis en bewees direct zijn waarde. In de 16e minuut scoorde hij de openingstreffer en zeven minuten later gaf hij de assist op Troy Parrott voor de 0-2. De snelle voorsprong bleek cruciaal voor Excelsior.

Spanning in de tweede helft

Na rust had ADO moeite om het spel te maken. Pas in de 71e minuut wist Henk Veerman de spanning terug te brengen met een prachtige volley. ADO zette nog flink aan, maar slaagde er niet meer in om gelijk te maken.

Return in Rotterdam

De return belooft spannend te worden. ADO moet zaterdag alles op alles zetten om de achterstand goed te maken. Met de steun van de thuisfans hoopt Excelsior de finale van de play-offs te bereiken.

Tags: ADO , ADO DenHaag , ESPN , Excelsior , Keuken Kampioen Divisie , Samenvattingen