Samenvatting PEC Zwolle - Heracles 3-1 (alle goals)

PEC Zwolle heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door de grens van 35 punten te doorbreken. Thuis wist het team Heracles Almelo, dat voorafgaand aan het duel evenveel punten had, met 3-1 te verslaan. Deze overwinning werd mogelijk gemaakt door doelpunten van Lennart Thy, Silvester van der Water en Filip Krastev.

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Heracles Almelo

PEC Zwolle begon sterk aan het duel tegen de provinciegenoten uit Almelo. Na zestien minuten opende Lennart Thy de score. Hij wist Justin Hoogma te slim af te zijn en schoot vervolgens krachtig raak met zijn zwakkere voet: 1-0. In deze fase had het team van Johnny Jansen de overhand. Thy, Silvester van der Water en Anselmo García Mac Nulty kregen allemaal kansen om de voorsprong uit te breiden, maar hun pogingen gingen naast, over of werden gestopt door Heracles-doelman Michael Brouwer. Tussendoor werd Thomas Lam en zijn familie hartelijk gesteund door het Zwolse publiek met een prachtig spandoek.

In de slotfase van de eerste helft drong Heracles meer aan. Eerst was het Sem Scheperman, wiens schot knap werd gepareerd door Jasper Schendelaar. In blessuretijd wist Marko Vejinovic echter bij een corner de gelijkmaker binnen te koppen: 1-1. Het rustsignaal volgde kort daarna.

Silvester van der Water maakt eerste doelpunt voor PEC Zwolle

Ondanks de tegenvaller van de gelijkmaker kwam PEC Zwolle sterk uit de kleedkamer na de rust. Een hoogtepunt in de eerste vijftien minuten na de pauze was een prachtige solo van Younes Namli, waarbij hij enkele tegenstanders wist te passeren vanaf zijn eigen helft. De aanval resulteerde niet in een doelpunt, maar kort daarna was het toch raak. Een indraaiende voorzet werd fraai verlengd door García Mac Nulty, waarna Silvester van der Water zijn eerste doelpunt voor PEC Zwolle kon maken: 2-1.

In de slotfase wist PEC Zwolle, mede dankzij de vocale steun van het thuispubliek in het MAC3PARK stadion, de voorsprong eenvoudig vast te houden. Dit stelde Filip Krastev in staat om de wedstrijd in blessuretijd definitief te beslissen met de 3-1.

Programma PEC Zwolle

Volgende week zondag, 5 mei, gaat PEC Zwolle op bezoek bij Feyenoord. Het team zal het moeten stellen zonder Lam en Namli, die beiden een schorsing van één wedstrijd hebben ontvangen vanwege hun vijfde gele kaart.