Hattrick Suárez en vijf (!) assists Messi; Inter Miami - NY Red Bulls

Lionel Messi en Luis Suarez hebben opnieuw bewezen van onschatbare waarde te zijn. Tijdens de confrontatie tussen Inter Miami en New York Red Bulls (6-2) in de nacht van zaterdag op zondag toonde de Argentijn zijn klasse met een doelpunt en maar liefst vijf assists, terwijl de Uruguayaanse spits met een hattrick en een assist eveneens een cruciale rol speelde in de overwinning.

Bekijk de beelden; samenvatting Inter Miami - NY Red Bulls

Inter Miami begon traag aan het duel in de nacht van zaterdag op zondag, met een doelpunt van Dante Vanzeir na een half uur spelen waardoor ze met een achterstand de rust ingingen. Maar toen kwam de Messi-show tot leven. Bekijk de beelden

Direct na rust leverde Messi van veraf een perfecte pass op Matias Rojas, die met een prachtige treffer gelijkmaakte. Amper twee minuten later was Messi zelf aan het eind van een aanval, opgezet door Suarez na een fout van de tegenstander achterin. Ruim een uur in de wedstrijd stuurde Messi met een briljante steekpass Rojas alleen op de keeper af, die koelbloedig zijn tweede van de avond maakte.

Hattrick Luis Suárez tegen Inter Miami

Met nog twintig minuten te spelen, besloot Suarez ook zijn stempel te drukken. Na een pass van Messi voltooide hij een schot terwijl hij viel, in de verre hoek. Vijf minuten later tekende Suarez voor zijn tweede, na een prachtige combinatie met Messi en een koele afwerking voor de keeper. Tien minuten voor het einde voltooide Suarez zijn hattrick, waarbij hij iets meer dan tien minuten nodig had om drie doelpunten te maken. In blessuretijd deed New York Red Bulls nog wat terug via Emil Forsberg, die een strafschop benutte. Messi verbrak met zijn indrukwekkende optreden twee MLS-records. Nooit eerder gaf een speler vijf assists in één wedstrijd en evenmin was iemand ooit betrokken bij zes doelpunten in één enkele wedstrijd.

Tags: ESPN , Samenvattingen